Interview s Emergent Game Technologies

Autor: Gaspy
Vydáno: 29.10.2007

Ahoj, mohli by ste sa nám predstaviť?
John Austin a Erin Dwyer pre vás spoločne zodpovedali tieto otázky. John Austin zastáva funkciu VP v Emergent Game Tech a Erin je momentálne Marketing Communications manager.
Povedzte nám niečo viac o začiatkoch Emergent Game Technologies a jeho dalšej expanzí.
Emergent Game Technologies poukazuje na priemyselne najprieraznejšie trendy. Škála a komplexnosť hier exponenciálne narastá, online migrácia sa zrýchluje, a sme na poprednom mieste v dodávaní nástrojov, technológí, a armatúry potrebnej na stavanie, testovanie a rozrast interaktívnych hier. Emergent bolo založené v roku 2000 spojené s NDL, spoločnosťou ktorá vytvorila Gamebryo engine a jeho nástroje v Auguste 2005. Gamebryo so sa rýchlo rozšírilo medzi herných vývojarov, je využívané v takmer 200 či dokončených alebo rozpracovaných tituloch a získalo si dôveru k vytvoreniu takej súčasnej klasiky ako Sid Meier's Pirates!, Civilization IV, the Dark Age of Camelot séria, Elder Scrolls IV: Oblivion, alebo Freedom Force. Gamebryo je navrhnuté pre prácu so všetkými hlavnými platformami, vrátane next-gen PlayStation 3 a Xbox 360. Máme jeden zámer: inováciu v hernom vývoji. Vývojárom poskytujeme všetky nástroje schopné zlepšiť grafiku, obsah, herný zážitok, žáner či technológiu. Našou snahou je vyvinúť technológiu flexibilnú pre širokú základňu používatelov a vývojových aplikácii.
Môžeš mi opísať proces vývoja Gamebryo? Ako dlho bol engine vyvíjaný?
Pokračujeme vo vývoji Gamebryo každý rok a očakávame nové vydania najbližších 6-8 mesiacov. Gamebryo je prístupný k použitu od roku 1998. Odvtedy je na ňom postavených viac ako 200 hotových či rozpracovaných hier.
Aké sú najväčšie výhody Gamebryo a kde bol použitý po prvý krát?
Gamebryo je cross-platformový nástroj, ktorý je pre optimálnu kreativitu prístupný množstvu vyvíjaných projektov. Ďalšou hlavnou výhodou je, že Gamebryo je extrémne prispôsobiteľný. Máme niekoľko hier, ktoré boli súčasne vyvíjané pre viacero platforiem. Cross-platform API je spoločná pre všetky platformy, ale optimalizovaná a prispôsobená pre každú platformu. Toto prispôsobenie sa prejavuje v podobe všetkých featur výhodných pre vývojárov.
Čo všetko je s Gamebryo možné a aká je jeho najlepšia vlastnosť?
Celé roky, Gamebryo položil základ pre technickú flexibilitu medzi hernými enginami - je to najlepšia voľba pre vývojárov hľadajúcich širokú súpravu nástrojov k rozšíreniu ich výrobných možností. Kvôli jeho flexibilite, hry našich klientov majú bežne odozvu ako jedny z najkrajších, graficky bohatých hier súčastnosti. Táto flexibilita teda znamená, že hry postavené na Gamebryo engine majú unikátny vzhľad. Do nášho posledného balíčka Gamebryo sme pridali Scene Designer, ktorý umožňuje vývojárom zostaviť nové scény, levely a svety rýchlejšie ako kedykoľvek predtým.Všetko je to súčasťou jedného balíčku, ktorý dovoľuje vývojárom sústrediť sa na obsah a hratelnosť k vytvoreniu unikátnych titulov.
V porovnaní s inými enginami - v čom je ten váš unikátny a lepší?
Crossová platforma, žánrová rôznorodosť a prispôsobiteľnosť našich nástrojov je to, v čom sa odlišujeme od ostatnách. Jedným slovom- flexibilita. Engine bol navrhnutý pre vývojárov vytvárajúcich odlišné typy hier. Nie iba povedzme first-person strielačky.Myslím, že tá flexibilita je vidieť na všetkých rôznych hrách na ňom postavených – všetko od RPG hier ako Oblivion a Dark Age of Camelot až k strategickým hrám typu Civilization IV. Vďaka jeho flexibilite môže mať každý Gamebryo titul svoj unikátny vzhľad.
A čo jeho kompatibilita s ostatnými vývojovými nástrojmi?
Máme klientov, ktorí využívajú náš software spolu s inými middleware produktami a nástrojmi. Pre tvorbu obsahu podporujeme obe Max a Maya so všetkými pluginmi. Naši zákazníci kombinujú Gamebryo aj spolu so SpeedTree, Scaleform, Kynogon, Miles, Bink, Granny, Ageia, Havok a pod.
Ako to vyzerá s podporou DirectX 10?
Naše súčasné vydanie má podporu DirectX; V najbližších vydaniach budeme podporovať vlastnosti DitectX10.
Chystáte v blízkej dobe nejaké to vylepšenie alebo upgrade? Neverím, že GE nemá slabé miesto...
Neustále updatujeme, stupňujeme, a vylepšujeme Gamebryo engine a jeho nástroje. Našim zákazníkom doručujeme 2 nové vydania každý rok. Naše ďalšie vydanie zlepší výkon kvôli významným architektonickým aktualizáciam, podobne ako nový podsystém a nástroje.
Napríklad som počul, že GE podporuje iba heightmapy pričom nie je možné vytvoriť špeciálne krajinné scenérie ako duny či zimné oblasti...
To je chybná informácia. Gamebryo je veľmi flexibilný engine a naši vývojári si ho môžu prispôsobiť pre množstvo odlišných formátov.
Jednou z najznámejších hier postavených na Gamebryo engine je bezpochyby Oblivion. Je engine základom pre jeho next-gen vzhľad a grafiku?
Samozrejme!
Je Gamebryo náročné na hardware?
Nie. Hardwarové požiadavky sú hlavne odozvou obsahu, ktorý vývojári do hry vložili. Zložité scény s množstvom drahých techník tieňovania zvyšujú požiadavky na hardware. Flexibilita Gamebrya dovoľuje vývojárom vytvoriť oveľa jednoduchší obsah a scény, pokiaľ sa chcú zamerať na slabšie platformy.
Určite ste počuli o RPG hre - Gothic. Jeho nový výrobca (Spellbound) práve hľadá engine pre novú hru. Prečo by si mali zvoliť práve vás?
Kľúčové dôvody by boli flexibilita a podpora. Príkladom môže slúžiť 200 úspešných hier postavených na našom engine.
Váš produkt využívajú nielen herní vývojári...Môžeš miniečo povedať o jeho serióznych projektoch?
Breakaway Games vytvorilo niekoľko titulov, vrátane 24 Blue, ktorý zaúča zamestnancov pracovať na lietadlovych vozíkoch a A Force More Powerful, ktorý učí vyrovnanie konfliktu nenásilnými spôsobmi...Muzzy Lane vytvorila "Making History", ktorú používajú na stredných školách na hodinách dejepisu. ICT, Cubic, a Lockheed Martin vybudovali tréningové systémy určené pre armádne aplikácie. Emergent Game Technologies
Ďakujem za rozhovor!
Načítám data ...
Nahoru