ZOOM - svět Gothic 4

Autor: Gaspy
Vydáno: 22.10.2007
Fotografie: Martin Kováč - kovifoto.ic.cz

Dnešný ZOOM vás prevedie potenciálnym svetom Gothicu 4, jeho geografickým usporiadaním či klimatickými oblasťami. Ako spomínal producent Spellboundu Jochen Hamma, v tomto smere je ich dizajn pripravený. V článku nájdete hlavne úžasné fotografie z viacerých kútov sveta, odfotené nádejným, budúcim profesionálnym fotografom Martinom Kováčom, jeho ďalšie diela nájdete na stránke kovifoto.ic.cz.

Otvorený svet

Rozľahlé krajinné scenérie a otvorený svet boli vždy alfa-omegou pôvodnej Gothic trilógie. Svet G4 by mal byť o niečo menší ako jeho predchodca (podľa toho či sa autori rozhodnú implementovať do hry jazdecké zvieratá) ale sme si celkom istí, že nám autori doprajú takéto pohľady na hlboké doliny a masívne hory.

Tešíme sa: Na otvorený svet a krásny výhľad.
Bojíme sa: Slabého dohľadu,dokreslovania a loadingu.

Prírodná bariéra

Sme zvedaví na to, ako autori zvládnu uzavretie sveta. Neviditeľné steny neprichádzajú do úvahy, magická bariéra je zrušená a ostrov sme tu mali niekoľko krát. Ideálnym riešením by boli strmé skalnaté výbežky a hustý les...

Tešíme sa: Na lozenie po skalách a hľadanie tajných horských jaskýň a priesmykov.
Bojíme sa: Ako autori zvládnu prirodzené uzavretie a ohraničenie sveta.

Nedotknutá príroda

Putovanie po svete a vyhľadávanie dobrodružstiev, to je údelom každého fantasy hrdinu. Ak je to navyše vierohodne spracovaný svet s panenskou prírodou (o to by sa nám mal opäť postarať starý dobrý priateľ SpeedTree), motivácia pre hráčov sa zvyšuje. Kto myslíte, že sa skrýva v zarastenej chatrči? Žeby master obojručných mečov?

Tešíme sa: Putovanie po svete a vyhľadávanie dobrodružstiev.
Bojíme sa: Prázdneho sveta.

Starodávne stavby

Čo by to bol za stredovek bez starodávnych pomníkov,pohrebísk, zrúcanín a kamenných stĺpov. Na našej stránke nájdete video, kde nám bývalý grafik Gothicu predvádza ako na to!

Tešíme sa: Na prehistorické monumentálne stavby, zrúcaniny a rituálne chrámy.
Bojíme sa: Že v hre nenájdu vážnejšie uplatnenie.

Denný režim

V akom farebnom odtieni sa nám predvedie G4- bude temný ako prvý diel alebo plný farieb ako diel tretí? Každopádne očakávame emotívne svetelné efekty, striedanie dňa a noci a prispôsobovanie správania NPC-čiek vzhľadom na čas...

Tešíme sa: Na západ slnka a systém celodenného režimu.
Bojíme sa: Otravných slnečných lúčov ala Gothic 3, tmy.

Flóra

Príjemným spestrením každého Gothica je zbieranie rôznych druhov byliniek, liečivých rastliniek a korienkov. Zatiaľ čo vačšina hráčov ich pravidelne ignoruje, skúsení alchymisti z nich dokážu namiešať účinné elixíry.

Tešíme sa: Alchýmiu a chrumkanie korienkov.
Bojíme sa: Zbierania.

Voda

Viacero hier sa už snažilo o dokonalé realistické spracovanie vody so všetkými coolovými efektami odleskov a pohybujúcich sa vln. Nie je podstatné aby sa to G4 podarilo, chceme len naspäť svoje plávanie a potápanie. Kto si spomenie na zatopenú Xardasovu vežu vie, o čom hovorím.

Tešíme sa: Že si opäť zaplávame, na ostrovy a potopené vraky lodí.
Bojíme sa: Aby autori nevyškrtli featuru potápania, návratu podvodnej príšeri.

Vodopády

Vodopády sú stálou súčasťou série Gothic a predstaviť si svet bez nich je takmer nemožné. V poslednom diely boli dotiahnuté takmer k dokonalosti a boli skutočnou pastvou pre oči.

Tešíme sa: Na zurčanie tečúcej vody, jaskyne ukryté za vodopádom.
Bojíme sa: Že v tej jaskyni nakoniec nič nebude :)

Klimatické pásma

V hre by nemalo chýbať geografické rozdelenie klimatickách pásiem, teda by sme sa okrem púští a zalesnej plochy mohli dočkať zasnežených severských oblastí a ľadovcov. Tešíme sa hlavne na náhle zmeny počasia a veterné efekty...

Tešíme sa: Na variabilné prostredie, zmeny podnebia a výkyvy počasia.
Bojíme sa: Neprirodzených prechodov medzi jednotlivými pásmami.

Ak sa vám fotografie páčili tak vedzte, že sme niektoré z nich poslali tímu Spellbound nech sa trošku inšpirujú :). Komentovať ich tak isto môžete v našej diskusnej miestnosti na Gothic fóru alebo navštíviť stránky autora kovifoto.ic.cz.

Načítám data ...
Nahoru