Dietrich Limper odpovídá na WOG

Překlad z NJ: El Kamil
Vydáno: 11.7.2008

Na WoG fóru se kromě EDLa objevil další člen Spellboundu pod přezdívkou Jorei a taktéž přihodil svou troškou do mlýna. Zde je překlad jeho příspěvku:

O zbrojích: Budeme se samozřejmě orientovat na stávající části. Ještě vám chceme dát takovou možnost, díky níž budete moci dát zbrojím, jimiž budete odívat svého hrdinu po celou dobu hraní - určitou osobní známku. Jak to celkově může vypadat zrovna testujeme, proto k tomu nemohu říct nic bližšího.

O šplhání: K tomu není moc co říct kromě: Často se musíte nejdřív naučit pořádně běhat, než začnete šplhat :) Ne-e, to byl jen vtip, teď vážně. Návrh šplhání se tady, stejně jako spousta ostatních věcí, zpracuje, otestuje, prodiskutuje... Než ale bude zasazen do hry, měl by hrdina nejdřív umět pořádně utíkat, skákat, bojovat a nadávat :).

O zvířatech: Seznam zvířat zcela jistě nemohu prozradit. Stačí trochu věřit designérům, oni to už zvládnou :).

O datadisku: Jak už bylo oznámeno, datadisk má být celkově mostem mezi G3 a 4. Já osobně neznám ani konec ani vlastní příběh datadisku, ale vím, že náš hlavní autor je v úzkém kontaktu s týmem datadisku, aby navázání G4 bylo konzistentní.

A nyní již následují odpovědi od Dietricha:

Jak vlastně pokračují práce na G4? Jak jste plánovali, lépe, hůře?
Teď? Je tu vlastně zatracený pařák a já bych nejradši ležel někde ve stínu u moře - ale, co musím, to musím. Celkově máme všichni fůru povinností a práce postupně pokračují. Stěny se plní artworky, "to do" seznamy se pomalu (!) krátí a někteří lidé už vyjeli na dovolené. Animuje se tady, kreslí, píše a modeluje - a diskutuje.

Jde nám to. Díky za optání!
Bude vzhled hlavního hrdiny v Gothic 4 podobný hrdinovi z předchozích dílů série (nemám na mysli maličkosti, ale například stejné proporce těla), aby se "gothicaři" cítili jako doma? Nebo bude hrdina vypadat úplně jinak než ten předchozí?
Tohle zůstane tajemstvím ještě hodně dlouho, protože by to pak nebylo žádné překvapení. Ale nemějte starosti, do "nového" vzhledu bude investováno množství času a kreativity.
Bude v G4 opět Marvin mód nebo alespoň něco podobného?
Jestli bude ve hře tento mód v úplně stejné podobě, to si troufám pochybovat. Uvidíme, co nás napadne.
Budou ve hře zase tak velká shromáždění paladinů, jako v hlavním městě v G2? A budou tam také rytíři a domobránci?
Shromáždění paldinů v jednom velkém městě? Rytíři a domobránci? Nemám nejmenší tušení, co mají "shromáždění" znamenat, ale určitě nikde nebudou stovky paladinů, to si jsem jistý. Rytíři a domobránci se ovšem mohou ukázat, nevím jen, v jakém počtu a jak často.
Jsou v plánu mrchožrouti podobající se těm z Gothic 1 a 2 nebo těm z Gothic 3?
Že jsem řekl, že je pravděpodobné, že se opět objeví mrchožrouti, neznamená to, že budu prozrazovat, jak budou vypadat. Musím se nejdřív podívat, co naplánovali kluci od designu.
Co si máme představit pod "osobní známkou"? Něco ve smyslu, že u svého vlastního brnění budeme nosit jiné boty jako ostatní z téže gildy nebo co tedy?
Řekl bych to ještě takhle: Zbroje bude možné nakombinovat více způsoby a už nebudou žádné kompletní sady. Opatrně řečeno.
Načítám data ...
Nahoru