Dietrich Limper odpovídá na WOG

Překlad z NJ: El Kamil
Vydáno: 12.8.2008

Přijde opět "mocný trpaslík"?
Nemyslím si, že budeme přebírat všechny vtipy z předchůdců, nás už napadne něco vlastního. Nicméně s "easter eggy" a drobnými vtípky počítat můžete.
Budou v Gothic 4 například v hostincích či v kasárnách nějaké zatykače na bandity a/nebo nějaká monstra, která bude moct hráč lovit za odměnu?
Zatykače mohou také být na začátku nějakých úkolů. Jestli ale budou v každém městě, to by bylo pak už trochu nudné. Hrdina během hry určitě pobije spoustu monster, ale to také nemusí být z nějakých veřejných podnětů. Uvidíme, jestli se necháme inspirovat tímto nápadem.
Pro mnoho her jsou psány romány, bude nyní i nějaký pro Gothic?
Skutečně zvažujeme možnost nechat pro Gothic 4 napsat nějaký román. V současnosti to jsou ale jen hrubé nápady, uvidíme, co z toho nakonec bude.
Někde jsem slyšel, že bude možné si na zbroj či štít dát symbol hráčovi gildy. Jak by to mohlo fungovat?
Hmm, nejspíš se ptáš na technické provedení? Řekněme, že se přidáš k nějaké gildě, která má nějaký určitý erb. U každé gildy bz pak mohl být nějaký dělník, který ten erb dokáže přenést na tvůj štít. To by byla jedna možnost.
Už jste přemýšleli o artefaktech? Mám na mysli, jestli bude ve hře nějaký mocný artefakt jako například Uriziel?
Jak je vidno z designové soutěže, máme spousty myšlenek na různé artefakty a ty nejvýznamnější budou hrát důležitou roli. Kdo ví, možná budou mít ve hře prsty bohové.
Tato otázka je i varováním: Když hráč bude moci obrátit proti bezejmenému hrdinovi, znamená to, že ho bude "muset" zabít nebo se to, doufám, nestane?
Protože se nacházíme v říši, která se nachází pod nepotvrzenými spekulacemi, nemohu samozřejmě dát žádnou jasnou odpověď, aniž bych odhalil základní kameny "utajeného" příběhu. Nechte se prostě překvapit!
Vzhledem k tomu, že hrdina porazil skřety a stal se králem, napadá mě teď jedna otázka: Co si teď myslí o bezejmeném hrdinovi Xardas, jehož plán, který plánoval už od jedničky, nevyšel (zničit artefakty Adanose)?
Ho ho, to je samozřejmě také další otázka, která se dotýká extrémě důležitých elementů příběhu. Zda a jak se Xardas ukáže v Gothic 4, my samozřejmě víme, ale pro hráče by to mělo být překvapivé poznání. Doufám, že je jasné, že se k tomu nechceme vyjadřovat. Nicméně je možné, že ohledně toho brzy najdete nějaké vyjádření v nějakém z magazínů.
Jak to vypadá s fyzikou? Neplánujete do hry implementovat ničení předmětů?
Technicky je to možná, už jsme s tím také experimentovali. Jestli to ale nakonec zasadíme do hry, to ještě není jisté.
Co se týče finálního smrtelného úderu - bude něco takového v Gothic 4? Neplánujete i nějaké variace na smrtelnou ránu - například zlomit vaz či tak něco?
Celé téma "smrtelný úder" již bylo jednou diskutováno a tady se musíme rozhodovat mezi věkovým omezením a realistickým násilím. Jestli jsou některé brutální detaily opravdu nutné, to je jiná otázka. Už jednou jsem zmínil příklad na "Age of Conan", kde se do německé verze skvělé smrtelné rány nedostaly, třebaže hra přišla na trh s omezením od 18ti let. Máme dělat něco, co nakonec nebude vidět v konečné hře?
Bude bojový systém naprosto nově vyvinut nebo se necháte inspirovat nějakou jinou hrou?
Také k bojovému systému jsme se už také několikrát vyjádřili, to se mohu jen opakovat. Bude to určitá směs ze zručnosti hráče a schopností charakteru. Čistý klikací orgasmus to určitě nebude. Je samozřejmé, že fanda Gothica opět najde nějaké analogie s předchůdci.
Budou v Gothic 4 ženy?
Ano.
Bude možné si v Gothic 4 koupit dům a zařídit si jej?
Hrajeme si s myšlenkou dát hrdinovi nějaký pevný výchozí bod, kde bude moci uložit předměty a sbírat trofeje. Stoprocentně jistí si ale ještě nejsme.
Budou 4 přátelé vypadat tak jako v G3? Nebo budou agresivnější, svalnatější, zase se starými zbrojemi?
Orientujeme se na všechny staré designy a rozvíjíme postavy dále a pak je oblékáme vhodným oblečením. Ve spoustě případech to jsou varianty z Gothic 2, které nás většinou inspirovaly. Staré tváře by hráči měli samozřejmě poznat, ale přesto se snažíme těmto postavám vtisknout "nový" vzhled. Doufáme, že se trefíme do vkusu většiny hráčů. A když se podívám na NPC, které visí tady na stěnách, tak si myslím, že jsme na velmi dobré cestě.
Je pro Gothic 4 plánován Modkit?
Omlouvám se, ale je ještě příliš brzo, abych o tom mohl něco říci. Celé téma ale probíráme během celého vývoje a snažíme se pracovat tak, aby pak bylo možné nějaký Modkit vydat.
Načítám data ...
Nahoru