Interview s Dietrichem Limperem

Překlad z AJ: VMC
Vydáno: 10.9.2008
Zdroj: gothic4.com.pl

Gothic4.com.pl : Ahoj, EDL, posílám ti pár otázek nejen o Gothicu. Vždycky jsem se ptal na Arcanii a Spellbound, tak jako všichni ostatní. Tentokrát se tě však zeptám i na tvůj osobní život.
EDL: Ahoj, vítej, užij si to.
Gothic4.com.pl : Odkud jsi a kde jsi vyrůstal?
EDL: Narodil jsem se městě pojmenovaném Leverkusen, možná znáš fotbalový klub Bayer Leverkusen. Město je domovem veliké společnosti Bayer. To je vše, co o Leverkusenu potřebuješ vědět. Opustil jsem ho, hned jak jsem mohl a žil jsem v Dusseldorfu a Kolínu.
Gothic4.com.pl : Jakou školu jsi navštěvoval?
EDL: Chodil jsem do soukromé katolické školy, kde mezi učitele patřily i jeptišky. Zní to strašně, ale bylo to v pohodě.
Gothic4.com.pl : Kým jsi se chtěl stát? ( Tvá vysněná práce)
EDL: Vždycky jsem věděl, že dřív nebo později budu spisovatel. A tak jsem se stal spisovatelem, takže všechno je v pořádku.
Gothic4.com.pl : Každý má své sny, jaké jsou ty tvé?
EDL: Všechny mé sny se zatím uskutečnily. Není dobré mluvit o snech. Podle mě se stanou něčím "obyčejným" pokud o nich mluvíš příliš často. Nechávám si je pro sebe a snažím se jich dosáhnout.
Gothic4.com.pl : V kolika letech jsi se začal zajímat o hry? Které hry jsou tvé oblíbené?
EDL: Hry jsem začal hrát asi tak v šestnácti. Moje nejoblíbenější hra je navždycky jagged Alliance, Jagged Alliance 2 a Jagged Alliance Wildfire.
Gothic4.com.pl : Co jsi měl rád na minulých dílech Gothica?
EDL: Poprvé jsem hrál Gothic před rokem jako obyčejný hráč a bylo na něm něco mimořádného. Vytvořen německou společností, skvělý jazyk, skvělý příběh, skvělá hratelnost. Každý, koho znám, byl celým jeho pojetím fascinován. A to samé ve větší míře platilo i pro Gothic 2. Příběh, hratelnost, dialogy byly vyjímečné. A Gothic 3? Pojďme se raději bavit o něčem jiném.
Gothic4.com.pl : Čeho se nejvíce obáváš, pokud jde o Gothic a fanoušky?
EDL: Obávám? Nu, obvyklé věci. Válka, nemoci, ztráta nohy, špatné počasí, pavouci a stupidní lidé s velkými zbraněmi.
Gothic4.com.pl : Piranha Bytes vytváří novou herní značku Risen. Přemýšlel jsi, jestli neuloupí fanoušky Gothicu?
EDL: Myslím, že svět je dost velký pro dvě skvělá RPG. Lidé si hry zkusí a rozhodnou se, kterou si oblíbí. Přejeme Piranha Bytes hodně štěstí a oni dělají to samé pro nás. Potkali jsem se během GC a užili si hodně zábavy. Všichni jsme jen chlapíci, co chtějí dělat skvělé hry.
Gothic4.com.pl : Název Arcania podráždil fanoušky. Dokonce již podepsali petici s žádostí, aby se pro Evropu vrátil název Gothic 4 Arcania.
EDL: Viděli jsme petici a usoudili, že se jménem máte problémy. Je zajímavé, že polská komunita název nepřijímá, na rozdíl od ostatních. Jméno zobrazuje jednoduchý fakt, že nová kapitola světa Gothicu se brzy otevře a časy se změní. Je to nový začátek v dobře známém světě a my to považujeme za dobrý nápad. Konec konců je to pouze jméno a my doufáme, že vám doručíme skvělou hru s nádechem Gothica. Pro nás bylo důležité ponechat Gothic jako součást názvu, v kterém je Arcania příběhem Gothica.
Gothic4.com.pl : Jak každý dobře ví z předchozích dílů, tak jižní ostrovy osídlili černí osadníci. Hrozí, že by náš hrdina byl černé pleti?
EDL: Hmm, nikdy nevíte, jak hrdina bude vypadat, dokud jej neuvidíte ve hře. Promiň, ale teď ti nemůžu odpovědět.
Gothic4.com.pl : V Gothicu vždycky chyběly děti. Čeká nás nový svět, změní se to?
EDL: Je zajímavé, kolik lidí se ptá na děti. Ještě nevíme, jestli příliš malých darebů do hry umístíme. Vždycky jsou problémy s hodnocením hry a co by se mohlo stát nebohým dětem. Ale pokud se vyskytne úkol, v kterém by děti hrály svou roli, pak je uvidíte.
Gothic4.com.pl : Už bylo řečeno, že počasí bude mít vliv na hru. Projeví se například, že v dešti louč uhasne dříve nebo někdo nebo něco nezačne hořet?
EDL: To je hezký nápad a uvidíme, co proto můžeme udělat.
Gothic4.com.pl : Zapojíte do hry pochvy na meče? Může v ní meč uvíznout?
EDL: Pokud najdete meč, bude poblíž více než pravděpodobně pochva. Ale význam pochev pro hru nebude podstatný. Co se týče uvíznutí, plánujeme některé věci nechat zaseknout se s jinými, ale zatím nevíme, jak daleko zajdeme.
Gothic4.com.pl : Bude mít oblečení vliv na pohyb? Respektive, nebudeme v brnění schopni plavat nebo rychle běhat?
EDL: Vlastně si pohráváme s několika myšlenkami vztahujícími se k rychlosti běhu v plné zbroji, nebo jestli pohyb ovlivní počasí. Je příliš brzo na to odpovídat.
Gothic4.com.pl : Když bude meč dlouho ve vodě, zrezne?
EDL: Ano, máme různé nápady, jak by mohly být zbraně a zbroje ovlivněny různými věcmi. Nemusí jít pouze o vodu. Můžou být jiné způsoby, jak přeměnit skvělou zbraň v bezcenný kus kovu.
Gothic4.com.pl : Bude ve hře možnost vrhat zbraně a objekty?
EDL: Pohybování objekty,jistě. Vrhání předmětů, pravděpodobně ne.
Gothic4.com.pl : Přichází v úvahu modařské nástroje pro Gothic 4?
EDL: Vždycky si necháváme možnost tvorby modařského náčiní v záloze. Ale teď je příliš brzo, činit závěry o nástrojích na tvorbu modů.
Gothic4.com.pl : Jak bude vypadat zaměřování NPC? Bude podobné G3 , nebo předešlým dílům Gothicu a nebo přijdete se zcela novým systémem?
EDL: Pokud mluvíš o zaměřování nepřátel během boje, pak ano, přijdeme s novým systémem. Bude lehké odlišit momentálně zaměřené nepřátele.
Gothic4.com.pl : Víme, že počasí bude mít vliv na prostředí. Pokud strávíme příliš času v zimě, budeme moci třeba zmrznout?
EDL: Znovu skvělý nápad. Uvidíme, co pro to půjde udělat.
Gothic4.com.pl : Bude zlato ve hře hlavní měnou?
EDL: Ano, zlato bude pro vaši postavu hrát roli, protože budete potřebovat nějakou hotovost k zakoupení vybavení nebo uplácení některých lidí. Mít hodně zlata je hezké, ale není to hlavní záměr hry.
Gothic4.com.pl : Budou ve hře tajné organizace? Tak jako v Gothic 2 Gilda zlodějů nebo jako v datadisku Kruh vody?
EDL: Ano, ve hře budou některé důležité tajné organizace.
Gothic4.com.pl : Co se týče ozvučení. Uslyšíme řinčení mečů nebo šum ve městě?
EDL: Jasnačka. V boji uslyšíte akční zvuky. Města budou plná lidí, života a zvuků.
Gothic4.com.pl : Budeme moci lhát a podvádět?
EDL: Nu, v různých částech hry se děj bude zamotávat a měnit, kdy budete donuceni skrývat své úmysly, nebo když budete potřebovat někomu lhát k dosažení vyšších cílů. Bude jen na vás, jak naložíte s lidmi, které potkáte. Nevěřte každému!
Gothic4.com.pl : Jaké je oficiální datum vydání hry?
EDL: Prosím, neptejte se na datum vydání. Náš producent, JoWood, oznámí datum vydání až uzná za vhodné.
Gothic4.com.pl : Bude ve hře nějaké cestování zvířat? Je možné, že se na nějakém místě usadí?
EDL: Ano, může se stát, že se monstra vyskytnou na místech, kde předtím nebyla.
Gothic4.com.pl : Když někoho zabijeme, bude se jeho tělo pomalu rozkládat nebo po nějakém čase zmizí?
EDL: Ano, po nějakém čase zmizí, ale nebude se rozkládat. Rozkládání může trvat měsíce nebo roky. To závisí na přírodních podmínkách. Přece nechcete trávit čas pozorováním rozkládajícího se těla, že?
Gothic4.com.pl : A na konec nám prosím sděl, kdo vymyslel název Arcania: A Gothic tale?
EDL: Hledání názvů byl proces, do nějž jsou všichni zapleteni tvorbou a produkcí hry Arcania: A Gothic tale.
Gothic4.com.pl : Díky EDL
EDL: S pozdravem, EDL.
Načítám data ...
Nahoru