FAQ Gamescom

Překlad z NJ: Milvus
Vydáno: 21.8.2009
Zdroj: JoWooD press server

Odpovídá Philippe Louvet, producent Arcanie.

I. ArcaniA - A Gothic Tale je čtvrtým pokračováním série Gothic. Na E3 jsme již měli možnost vidět nějaká videa a obrázky, mohl bys nám říci, v jakém stavu hra je?
Od E3 jsme udělali mnoho pro zlepšení té velké hry, kterou držíme ve svých rukou. Veškerý vývoj jsme soustředili na základní prvky hry, takže beta-verzi první pětiny hry budeme mít v září.

Dokončujeme první 'kapitolu', pracujeme na systému boje a magie. Vypilováváme úkoly a překládáme texty pro paralelní práci v obou jazykových verzích. Využijeme první verzi k testování různými skupinami na celém světě. Snažíme se, aby byla příjemná hratelnost na konzolích, a pracujeme na tom, ale žádný strach, budeme mít mnoho překvapení i pro PC verzi...
II. Gothic série je věhlasná pro svůj příběh, vysokou úroveň interakce s prostředím a další in-game prvky, jaký význam přikládáte ve hře bojovému systému?
Na souboj se zaměřujeme především, samozřejmě spolu s ostatními, ale chceme, aby byl soubojový systém jedno z nejdůležitějších částí hry. Soubojový systém bude dokončen v září. Taktizování bude důležité a taktéž použití správného 'nástroje' v pravou chvíli. Bude možné bojovat na blízko, na dálku, obojí konvenčními zbraněmi, a mocnou magií. Ale schopnost bojovat nebude pro průchod hrou dost, bude třeba být i chytrý.
III. Co se týče příběhu, můžeš nám předložit více podrobností ohledně návaznosti na předchozí díly?
Příběh začíná 10 let po poslední epizodě, kde se bezejmenný hrdina stal králem Rhobarem III. Příběh využívá odlišných prvků, než byly použity v předchozích hrách. Bude zde někteří staří přátelé. Některá tajemství budou vysvětlena...
IV. Budou ve hře znovu naše oblíbené postavy?
Objeví se zde mnoho charakterů z Gothic univerza. Mohu ti říct, že budeš podporován některými ze svých starých přátel, Diegem, Lesterem a Miltenem.

Bude zde mnohem více ze značky Gothic, něco má být překvapením, něčím si zatím nejsme jisti... Ale NPC budou hrát ve hře velice významnou roli. Budou mít individuální, ale i osobní chování, které se může dramaticky proměňovat. Mohou být opravdu nepředvídatelní a musejí být zvládnuti.
V. Kdo je hrdina a pro co bojuje?
Tuto otázku je obtížné zodpovědět, abych neodhalil příliš mnoho ze hry...

Hrdina je nový bezejmenný hrdina, pocházející z Feshyru, malého mírumilovného ostrova. Jednoho dne byl svým učitelem poslán za úkolem, a když se vrátil, nalezl svou vesnici vypálenou do základů. Po oplakání svých přátel a příbuzných se rozhodl vydat se po stopě těch, kteří jsou za tento maskar zodpovědní, a sledoval jejich stopu na velký ostrov Argaan. Od tohoto dne už nebude vždy jen milým hochem, je to silný, předurčený a charismatický mladík, který poroste skrze hru, aby se postavil svému osudu.
VI. Máš už nějaké informace o stvořeních ve hře, o které by ses s námi mohl podělit?
Bude mnoho lidských protivníků k boji, kolem 15 různých typů zvířat a aktuálně ostrovy obývá na 25 unikátních typů monster (nějaké navíc se různými variacemi). Každý má různé schopnosti a speciální útoky.
VII. Během E3 jsme viděli pár prostředí, můžeš nám sdělit více podrobností?
Dobře, hra je situovaná na ostrově, ale na tomto ostrově je dost různých prostředí. Jsou zde vysoké hory, pláže, džungle, bažiny, velká a malá města a jeskyně. V kraji se dá narazit na nějaké zajímavé příběhy...
VIII. Jak budou vypadat úkoly?
Chceme se vyvarovat hloupých úkolů, naše úkoly budou působit na hráče a dávat mu pocit, že je pravým hrdinou. Bude mnoho možností jak dokončit úkol a občas rozdílné možnosti konání. Zde je hlavním slovem svoboda.
IX. Risen vyjde ke konci tohoto roku, jak od něj plánujete odlišit Arcanii?
Vytvořením velice vysoké kvality. Nesoustředíme se na konkurenční boj s tím či oním titulem, věříme, že dosažení nejvyšší možné kvality, postaví Arcanii mimo to ohromné mračno her, a položí základ dlouhé a úspěšné herní sérii.

Hra s vysokou kvalitou, silným soubojovým systémem, velice volným prostředím, silným hrdinou a zahrnutím Gohic univerza je cestou k atraktivitě pro akční-RPG fanoušky, ale také pro mainstreamové hráče.
X. Slyšeli jsme, že vydání Arcanie bylo přesunuto na rok 2010, můžeš to potvrdit, můžeš vysvětlit důvody odložení?
Jak jsem již řekl, po E3 jsme se pozastavili a rozhodli se udělat nejlepší hru, jakou můžeme, tudíž ke splnění tohoto cíle potřebujeme více času. Chceme, aby byla hra testována uživateli, chceme, aby byla precizně vyladěna a vypilována.

Gothic je značka, která potřebuje být nad velice kvalitními hrami, a my myslíme, že máme v rukou tuto vysoce kvalitní hru, která přinese tuto značku nejen na PC, ale i na konzole. Ve vůli dát to nejlepší z nejlepších našim fanouškům a obrovské herní komunitě, myslíme je důvod dát Arcanii čas potřebný k tomu, aby se stala jedním z nejlepších RPG titulů roku 2010.
Načítám data ...
Nahoru