Spellbound se vyjadřuje k Arcanii

Vydáno: 26.11.2010
Překlad: Jémák
Korekce: El Kamil
Zdroj: pcgames.de

Ne všichni hráči jsou přesvědčeni o tom, zda se dá Arcania považovat za další díl série Gothic. Především skalní fanoušci byli po pár hodinách hraní velmi rozčarovaní. Vydavatel Spellbound proto vydal vyjádření pro server pcgames.de k recenzím, hodnocením, jménu a budoucnosti série. Na otázky odpovídá Andre Beccu, hlavní designer Arcania: Gothic 4.


PCGames: Řada skalních fanoušků série Gothic vás obviňuje, že Arcania již není Gothicem. Co si o tom myslíte?
Jaká videa bude datadisk obsahovat? Intro, Outro a další dialogové sekvence.
Budeme moci v datadisku navštívit i staré oblasti hlavní hry? Fall of Setarrif se koncentruje na události kolem města Setarrif a jeho blízkého okolí.
Kdy budeme moci vidět nějaké video nebo trailer? Tohle má na starosti RP oddělení, osobně mi ale říkali, že by se již v lednu mohlo něco na internetu objevit.
Budeme moci v datadisku spát? Nemyslím si, že by to bylo pro hratelnost nezbytné.
Jak dlouho se již pracuje na datadisku k Arcania? Spellbound začal práci na datadisku někdy v březnu 2010.
Bude v datadisku také nějaký větší respawn příšer? Bohužel ne, ale sám datadisk je již dost v základu "zapříšerován".
Je náhoda, že již neobsahuje datadisk název Gothic anebo jste to udělali záměrně? Je to zcela záměrně. Odhledně zaměření Arcania – Gothic 4 byly nějaké nejasnosti. Samozřejmě zůstáváme věrní tématice Gothic, ale cestou Spellboundu a v univerzu Arcanie.
Jak to bude s nastavením vzdálenosti kamery při boji? Půjde tato vzdálenost upravovat? Jelikož není datadisk nová hra, zůstávají tyto nastavení při starém.
Bude ve hře více modelů NPC tváří? Tentokrát to vylepšíme. Na jednom místě už například nebudete potkávat klony.
Vezme si na starost pokračování Arcania současné vývojové studium Spellbound? Čas ukáže jak to bude.
Bude přepracován systém výroby předmětů tak, že bude nutné použít kovárnu nebo alchymistický stůl? Bohuže ne, možná v některém z dalších titulů.
Můžeme očekávat v datadisku nějaké zvraty anebo se jedná opět o jednoduché akce? Zde můžete očekávat překvapení. Budou v datadisku nějaká zásadní rozhodnutí? Ano, budou a dokonce tím i ovlivníte zbytek celé hry. Bude datadisk obsahovat opět čtyři úrovně nastavení obtížnosti? Ano, bude to opět stejné, jako v základní hře. Jaké díly série Gothic jste hrál a jak často? Přes Gothic 1 jsem se dostal ke dvojce, pak jsem hrál Gothic 3 i s datadiskem a nakonec i Arcanii a Risen. Který díl se vám nejvíce líbil a proč? Podle mého osobního názoru byl nejlepší Gothic 2. I Gothic 3 jsme měl velmi rád. Risen se mi také dost líbil, jenže tato hra mi připadla jako velká kopie Gothic 2 a navíc byla i dost krátká. A nakonec i Arcania jsem hrál rád– obsahovala tedy dle mého nějaké chyby ( spaní, NPC, řemeslné dovednosti a systém), ale plusové body získávala v atmosféře a příběhu. Rychlý a proto tedy zjednodušený bojový systém se mi také moc líbil. Jak jste se dostal na post CM? Chtěl jste to dělat anebo jste tam jen na nějaký krátký čas? Jsem na postu CM, jelikož jsem tuto práci chtěl dělat.
Načítám data ...
Nahoru