G3 interview @ WoG.de

Vydáno: 6.7.2005
Překlad z AJ: El Kamil
Zdroj: WorldOfGothic.com

Interview s JoWooDem o obchodní strategii pro G3. Za WoG pokládal otázky Fizzban, za JoWooD odpovídali Stefan Berger a Johann Ertl.

WoG: V minulosti byly anglicky mluvící země opomíjeny. Trvalo měsíce než se anglická verze Gothica dostala do místních obchodů. Čím to bylo způsobeno?
JoWooD: Měli jsme problémy s naším předchozím distrubutorem, ale tomu všemu je už nyní konec. Nyní můžeme anglicky mluvící země pokrýt mnohem lépe a přestože jsme měli takové problémy, Gothic se v těchto zemích stává čím dál více známějším. Jsou tam fandové a s každým naším dalším úsilím jich bude přibývat.
WoG: Na anglickém JoWooD fóru jedna z "Piraní" prohlásila, že vycházející anglické verze add-onu budou v podstatě to samé. Všechny budou mít anglické audio, ale můžete si zvolit mezi anglickými, francouzskými atd. titulky. Můžete tedy potvrdit vícejazyčnou verzi?
JoWooD: Ačkoli budou hry distribuovány s titulky, nebývá zvykem vkládat všechny možné jazyky do jedné verze.
WoG: Existují hráči z východní Evropy, kteří by si hru chtěli užít ve svém mateřském jazyce. Vyjdou tedy plně lokalizované verze v těchto zemích? A když ano, tak jak dlouho budou muset hráči čekat?
JoWooD: Samozřejmě se pokusíme vydat Gothic v co nejvyšším možném počtu lokalizovaných verzí, ale je to jednoduše nemožné v některých malých zemích. Znám ten skvělý pocit hraní takové hry ve svém mateřském jazyce - dal bych svou levou ruku za PLNĚ LOKALIZOVANOU ČESKOU VERZI. Ale musíme zůstat na zemi...
WoG: V minulosti jsme neměli moc štěstí s publikací Gothica v USA. Atari nikdy nevydalo add-on a v podstatě se o Gothic vůbec nestaralo. Jaká je tedy vaše strategie pro Spojené státy?
JoWooD: Naše strategie je jasná: Světová dominance pro Gothic 3. OK a nyní k té realnější části - vše je nyní v jednání a proto k tomu nemůžu říci více.
WoG: Nyní je datum vydání německé verze Gothica 3 stanoveno na první kvartál roku 2006. Jak dlouho bude trvat, než se na trhu objeví verze anglická?
JoWooD: Prodleva bude asi 4 týdny...
WoG: Bude možné hrát Gothic 3 bez sebemenšího použití myši?
JoWooD: Uvidíme, záleží to na tom, jak moc jsou hráči masochisti...(smích)
WoG: Slyšel jsem nějaké zvěsti, že možná vydáte Gothic 3 i ve verzi pro konzole. Je nějaká šance, že bude k dispozici i verze pro Linux či Mac?
JoWooD: To je právě součást oné světové dominance, o které jsem mluvil. Ovšem já moc nevěřím na pověsti...
Načítám data ...
Nahoru