G3 interview s Kaiem Rosenkranzem - překlad z 4players.de

Zdroj: 4players.de
Překlad z NJ: El Kamil

Po dvou úspěšných předchůdcích nasadí připravovaný třetí díl jistě nejen v grafické a herní oblasti nové měřítko pro německou produkci. Za soundtrack je opět zodpovědný Kai Rosenkranz. Poprvé jej bude nahrávat živý orchestr. Trochu jsme si s Kaiem o jeho práci na soundtracku popovídali.

4Players: Ahoj Kai. Představ se krátce našim čtenářům...

KaiRo: Ahoj. Jmenuji se Kai Rosenkranz, brzo mi bude 25 let a pracuji v Essenu v Piranha bytes.

4Players: Jaká je tvá úloha při vývoji Gothica 3?

KaiRo: Ve vývoji mi přísluší obor hudby. To zahrnuje jak muziku tak zvukové efekty. Vedle toho se ještě starám o naši internetovou stránku a několik vizuálních efektů. Protože jsme malý tým a nechceme nic měnit, každý se snaží přispěv jak je jen možné a nezaměřuje se jen na jedno odvětví.

4Players: Na kterém projektu jsi doposud muzikálně spolupracoval a jak vůbec vznikl tvůj zájem k muzice a skládání?

KaiRo: Přišel jsem za Piranha bytes do oddělení hudby a doposud jsem ozvučil Gothic a Gothic II, což byl můj skutečný sen. Myslím, že s hudbou jsem začal před sedmi lety, když mi rodiče věnovali moje první klávesy. Mezitím jsem se specializoval na klavír a klávesy, ale vyzkoušel jsem jen tam pro zábavu další nástroje jako například kytaru, didgerigoo nebo bicí.

4Players: Toto je první díl Gothic série, u něhož bude muzika nahrávána živým orchestrem. Jaký vliv má tato změna na tvou práci? Jak jsi se na tuto výzvu připravoval a na co jsi musel brát ohled?

KaiRo: Ustálení sountracku s živým orchestrem mělo velký vliv na moji práci a byla to pro mne zcela nová zkušenost. Jediná souvislost s předchozími soundtracky stojí ve vývoji hlavních skladeb, které byli dříve sestaveny virtuálním orchestrem na počítači. Avšak velkou část zabraly přípravy pro přesun orchestru a oprávnění pro nahrávání. Proto jsem spolupracoval s Valery Voronorem, který sestavil technickou partituru pro muzikanty.

4Players: Jak přistupuješ ke koncepci soundtracku a kde bereš inspiraci? Jak si máš člověk představit tvůj pracovní den?

KaiRo: Svou inspiraci beru v první řadě z jiné orchestrální muziky. Především filmové soundtracky jsou dobrým zdrojem inspirace. Vedle toho jsou také kresby a artworky G3-umělců velmi nápomocné, jelikož přispívají k mé celkové vizi.

4Players: V Gothicu 2 ležela velká váha na interaktivní zvukové kulise. Bude taková kulisa i v Gothicu 3 nebo bude na základě určitých herních podmínek?

KaiRo: Abychom zaručili interaktivní zvukovou kulisu i v Gothicu 3, pracujeme s několika triky, které dle situace vloží "most" mezi orchestr. Proto byly nahrávky rozkouskovány na krátké jednotky. Přitom může být pořadí úplně jiné, než jaké jsme slyšeli při nahrávání, a přesto bude mít hráč pocit homogenního soundtracku, v němž se jednotlivé zvukové jednohubky plynule jedna v druhou mění bez jakéhokoliv kouskování. Většinou se kvůli tomu musí měnit muzika tak rychle, jak je možné, takže nezůstává čas pro nějaké velké převedení. Hráč tasí například meč, tudíž situace nasvědčuje střetnutí. V tomto případě bude hudba například převedena z klidné muziky skrz víření bubnů na bojovou hudbu.

4Players: V minulosti byly pompézní orchestrální soundtracky stále více přerušovány tvrdými kytarami nebo středověkým rockem a la In Extremo. Jak to bude v G3?

KaiRo: Velmi rád bych opět s takovou skupinou spolupracoval a takové zvuky do hry integroval. Zájem v každém případě je, ale v tomto směru zatím nemůžu nic víc říci.

Přečtěte si originální verzi interview.

Načítám data ...
Nahoru