Interview s CP teamem - část I.

Překlad: El Kamil
Vydáno: 26.12.2008

1) Představte se krátce. Kolik má váš tým členů, kdo jej založil a jaký byl jeho původní záměr?
Jak se představit... měli bychom na to být zvyklí, ale je to pokaždé jiné, když se někdo zeptá.

Jsme mouchou ve vaší masti, jsme důvod, proč nemůžete v noci spát bez rozsvícených světel, proč vaše auto v zimě nestartuje, jsme COMMUNITY PATCH TEA ... (čaj, pozn překladatele)... no, toto nás vlastně moc nevystihuje.

Community Patch Team byl založen asi před rokem a půl a jeho úkol byl jasný - oprava Gothic 3 jak jen to bylo možné. Předtím Glockenbeat napsal určitým členům komunity, o kterých si myslel, že budou schopni nést toto břemeno. Momentálně má tým 14 členů. Zde je jejich seznam:

- ANNOmaniac (oprava světa a chyby v navigaci a úkolech)
- Arthus of Kap Dun (grafika)
- Hans Trapp (nejdříve opravoval chyby v úkolech, nyní expert v opravách světa a zvuků, jako např vodopády)
- Humanforce (nejdříve opravoval chyby v úkoly, dialozích a skriptech, upravoval tabulky řetězců, vytvářel modifikace - většinou v němčině)
- iks (grafika a textury)
- Kronos (nejdříve oprava úkolů a skriptů, nyní oprava systému boje na blízko a UI)
- mdahm (oprava úkolů, skriptů a zdrojového kódu)
- Nameless2 (anglické překlady)
- raven (zvuky řinčení meče, oprava zdrojového)
- Solandor (General_Marok na World of Gothic) (oprava zdrojového kódu)
- Urban (práce na kódu a frameworku, integrace nových shaderů, technik, grafických vylepšení, atd.)
- Valfaris (tvorba Teaserů, podpora ostatních členů týmu, zvuky)
- RoiDanton (vedoucí projektu, organizace)
- Glockenbeat (organizační podpora RoiDantona)
2) Mysleli jste si, že i dva roky po vydání Gothic 3 budete stále pracovat na jeho opravě?
Rozhodně ne. Pro některé z nás by bylo v pořádku, kdyby to vše trvalo pár měsíců. Nebo ještě lépe, kdyby byl Gothic 3 vydán tak, že bychom na založení týmu nikdy nepomysleli... Život má ale vždy nějaké překvapení.
3) Teaser trailery nám ukázaly pár nových featur, které uvede patch 1.7. Například více nepřátel útočících v jeden okamžik. Nebude hra s novým patchem příliš obtížná pro ty, kteří si přivykli na starý bojový systém? Například osvobozování měst bude určitě náročnější.
Atakování hráče více než jedním nepřítelem je součást velkého projektu, který bude vydán s novým a posledním patchem. Nazýváme jej "Alternativní vyvážení". Vedle chování nepřátel jsou také další věci, které byly přepracovány jako - jak už prozrazuje jméno - vyvážení.

Všichni členové týmu hlavně Humanforce takřka zešíleli, když vyvažovali všechny pozměněné součásti (Myslím, že sjme měli dát k počítači každého člena webkameru a celé to zdokumentovat.), ale byli jsme si jistí, že všechno toto úsilí vylepší hru. Bude to nyní obtížnější, ano, ale nebyla hra předtím až příliš jednoduchá? Boje budou těžší, když bude útočit více nepřátel naráz, to je jisté. Ale ve hře také bude možnost, jak ji hrát snadnější cestou.

Dobrou věcí je, že pokud se vám to nebude líbit, můžete si to jednoduše zase vypnout.
4) Co se týče této nové featury - oslabili jste nepřátele?
Někteří nepřátele jsou nyní ještě nebezpečnější. Bylo to opravdu zábavné, když jsme měli první built s tímto novým chováním nepřátel a během prvních 30 sekund hry vás zmlátili nějací naštvaní skřeti, který si mysleli, že pro ně budete pracovat, zatímco vy jste na ně zaútočili.

Nicméně když se pak upravily některé aspekty - a síla nepřátel mezi nimi NEBYLA - došlo se k dobrému vyvážení. Ale jak jsme zmínili výše, dohrát hru bude zcela jistě obtížnější než dříve.
5) Bojový systém stále zůstává klikačkou? Přemýšleli jste někdy během vývoje patchů, že tento systém změníte?¨
Neměnili jsme ovládání nebo provádění bojových akcí, jen chování NPC postav a některé další aspekty tohoto druhu. Rychlý klik pravým tlačítkem myši stále znamená provedení rychlého útoku atp.

Nicméně samozřejmě že nám to nedalo a přemýšleli jsme o tom. Systém je ovšem takový, že se těžko mění a vyžaduje spoustu úsilí a času, který členové týmu nemají, takže jsme se zaměřili na jiné aspekty, které by mohly být změněny - jako například vyvážení nebo UI. Avšak i tak tam pár změn je a vy je určitě poznáte.
Načítám data ...
Nahoru