Preview v GS

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 28.8.2006 10:35 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Brány Games Convention se včera opět na rok zavřely. Nicméně ještě nějakou dobu bude celý veletrh doznívat ve formě článků, videí a fotek. Určitě se máme na co těšit.

Fanstránka worldofgothic.de informovala o aktuálním vydání německého Gamestaru, kde se nachází dvou stránkové preview a na dvd video. Z toho plynou některá nová fakta:

- Hra má být hotova z 90%.
- Sountrack je perfektní. Údajně nejlepší, jaký Gamestar slyšel.
- Momentálně se o zajištění kvality, hledání bugů a závěrečné práce na hře stará kolem 90 lidí.
- Efekty prolínání budou skrz Bloom místo HDR.
- Ženy hrají ve hře podřadnou roli - žádné romance nebo něco podobného.
- Do hry je možné - stejně jako v Oblivionu - nainstalovat pluginy. Ve hře by tak bylo možné používat více modifikací naráz, což by oproti předchůdcům byl obrovský krok dopředu. V konečném komentáři se píše: "Gothic 3 má náběh na nejlepší RPG roku - minimálně!"
- Hrdina čte knihy nahlas.
- Ohnivý déšť neubližuje hrdinovi a jeho vyvolaným pomocníkům.


Prozrazeny byly i některé detaily příběhu (pokud nechcete přijít o zážitek ve hře - NEČTĚTE):

- Hráč muže na oko spolupracovat se skřety, ve skutečnosti ale bude stoupencem odporu. V tomto případě pak vznikne například možnost pobouřit proti sobě vysocepostavené skřety a tím je tak celkově oslabit. Díky tomu ho budou mít rebelové moc rádi. O dalších pár stupínků na stupnici oblíbenosti u rebelů výš se hrdina posune, pokud odmítne úkol ulovit pro skřety jejich uprchlé otroky.
- Abyste se dostali k tajnému průsmyku do Normaru, musíte z pracovního tábora skřetů vykoupit někoho z Normaru. Ten vám pak ukáže správnou cestu.
- Magii se můžete naučit i u skřetů. To znamená, že i skřeti disponují "Starým věděním".
- Zdá se, že jsou rozdíly v tom, JAK protivníka zabijete. Zákeřné vraždy spících protivníků vám nepřinesou žádnou prestiž u protivníkovy frakce.
- Kouzla můžete zřejmě i vylepšit. Jako příklad byl zmíněn ohnivý déšť.
- Jedním z úkolů je i obstarání potravy pro rebely.
- Cestování vám ulehčí teleportovací kameny, které vás přenesou do důležitých měst a které najdete sem a tam během hry. Ovšem "fast-travel" hraním se připravíte o překvapení na cestách a krásu světa.
Načítám data ...
Nahoru