Video @ Gamona.de

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 29.8.2006 10:50 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Na serveru gamona.de bylo zveřejněno další video z Games Convention. Informovala o tom slovenská fansite mygothic.net. Parametry videa: 75 MB, 5:09 minut, rozlišení 720x576, kvalita dobrá. Jedná se o rozhovor s Kaiem Rosenkranzem (podle polštářů, co si s sebou Kai přinesl, právě vylezl z postele) proložený ingame záběry. K vidění například hromadná bitka assassinů proti smečce šakalů. Z komentáře vyplývají opět zajímavé věci.

Řeč byla hlavně o hardwarových nárocích. Aktuální minimální nároky na paměť jsou 1 GB a čím více tím lépe, jelikož svět se nahrává celý naráz a ve hře nebudou žádné loadovací obrazovky při přechodu mezi lokacemi. Pod 1 GB RAM "to pravděpodobně taky poběží, ale nebude to žádný velký zážitek". Do hry také byly implementovány různorodé modely shaderů a kdo si bude chtít užít ty nejlepší v G3 (v 3.0), bude muset vlastnit - podle slov Kaie - "velmi aktuální grafickou kartu od nVidii nebo ATI". Dolní hranici frekvence procesoru posadil Kai na 2 GHz.

Na řadu přišly i nástroje pro tvorbu modifikací. Jak jsme již informovali v překladu preview z WOG, u hry při datumu vydání nebudou, o to více se na ně Piranha Bytes zaměří po 13.říjnu, kdy má G3 spatřit světlo vašich mechanik. To platí hlavně o editoru, do nějž by PB rádi "investovali několik týdnů po vydání hry". Editor bude umět například modifikovat krajinu, vkládat do ní nové předměty a charaktery, tvořit vlastní dialogy a mnoho dalšího.

Na závěr celého interview se dostává na téma multiplayeru. Kai objasňuje:

Multiplayer mě také láká. Nicméně sérii Gothic jsme koncipovali jako singleplayerovou hru, která se odehrává ve věrohodném a živém světě, která vypráví příběh bezejmenného hrdiny, zprostředkovává inteakci s jinými charaktery a tak trochu navozuje pocit multiplayeru, i když vlastně multiplayerovou hrou není. Multiplayer do našeho aktuálního titulu prostě nesedí, ovšem co se týče naší budoucí produkce, téma multiplayer ještě nebylo uzavřeno.
Načítám data ...
Nahoru