Videa z ViTiVi.tv - popis

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 29.8.2006 23:30 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Přinášíme vám detailnější popis videí ze serveru ViTiVi.tv z poslední aktualizace. Začneme popořadě. Zezačátku snad jen poznamenat, že videa jsou opět v horší kvalitě a opět komentována Michaelem Paeckem.

1.video - frakce - 28 MB, 4:03 minuty
Po téměř celou dobu videa je zobrazena mapa, až na konci k vidění pár okamžiků z Nordmaru. Z komentáře bych zmínil následující. Nezbytnou volbu frakce budete nuceni provést až v závěrečné třetině hry (narozdíl od G2, kde jste se museli rozhodnout již v úvodní třetině). S každým přijatým a splněným úkolem stoupá reputace v určité oblasti nebo frakci. Celkem je šest druhů reputace: v Nordmaru, u skřetů, u rebelů, u lesního lidu, u vrahů a u nomádů. Logicky když pak pomůžete rebelům, stoupne reputace u rebelů, a když pomůžete skřetům, stoupne reputace u skřetů. Reputaci máte také v každém jednotlivém městě. Je důležitá třeba k přístupu do určitých "vnitřních okruhů" města atp.

Zajímavé informace můžete zaslechnout hlavně v části videa, kde se hrdina pohybuje v Nordmaru (poslední minuta). Pokud u sebe nemáte správnou výbavu, obnovuje se vám výdrž (kterou ztrácíte při boji a sprintu) pomaleji. Skrz Nordmar pak vedou úzké cesty a vůbec prostor pro pohyb je menší. "V poušti prostě a jednoduše přeběhnete přes dunu, když chcete zabít potvoru za ní. V Nordmaru se musíte držet cesty," vysvětluje Michael.

2.video - zbraně - 25 MB, 3:42 minuty
K vidění malá přehlídka zbraní (hlavně mečů) v pouštním městečku. Na začátku je malá úkázka jak funguje lišta s "fast-items". Jako ve střílečce - stačí stisknout číslo požadované věci a ihned ji máte připravenu k použití. Co se týče počtu zbraní, řídí se Piranha Bytes heslem "méně někdy znamená více". To znamená, že nebudete každé dvě minuty nacházet nový meč, který byste mohli vyměnit za ten "starý". Naopak - pokud najdete po dvou hodinách hraní lepší meč, než máte, budete mít větší radost. Jak trefně Michael Paeck komentuje "Jééééé, už mám meč s poškozením 32 místo 30".

3.video - vývoj charakteru - 35 MB, 5:05 minuty
Třetí a poslední video je z dnešní večerní kolekce nové. K vidění je pouze obrazovka se statistikami a perky, takže stahovat jej nemá moc cenu. Naštěstí tu jsme my a zprostředkováváme vám jako jediný česko-slovenský server výtah zajímavých informací. Takže o co jde. Všichni už víme, že za postup na další úroveň získáte dovednostní body, které pak můžete u trenéra spolu se zlatem nebo malou službou vyměnit za naučení určité dovednosti (perku). Piraně při tom použili osvědčený způsob z přechozích dílů. Naučení dovednosti funguje tím stylem, že vám trenér důkladně objasní, co a jak máte udělat, což přidává další kladné body k atmosféře ve hře.

Hru nestartujete jako vyjukaný zajíc, ale jako "zpoladobrý bojovník". Pozitivní na současném systém vývoje charakteru je, že se nemusíte rozhodovat: "Chci být bojovník, nebo chci být mág... nebo co chci být?" Prostě si vybíráte schopnosti, jak se vám líbí. Může z vás být třeba i bojový mág, ovšem do dokonalosti takovou mixovanou postavu nedovedete. Dovednosti se ale nemůžete naučit jen tak. Musíte proto splňovat určité podmínky, které se samozřejmě liší perk od perku. Třeba k naučení boje se dvěma meči musíte mít 50 síly, 50 lovecké obratnosti a být mistr boje s mečem.
Načítám data ...
Nahoru