WoG testuje G3

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 28.9.2006 15:55 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Server World of Gothic dostal od vývojářů k testování 2 DVD s Gothicem 3. Bohužel se jedná o starého Goldmastera, nový by do WoG redakce měl dojít během následujících dní. První tester s nickem James Bond se na WoG fóru podělil o své dojmy s ostatními. Přinášíme vám překlad zajímavých informací z jeho postu.

SPOILER varování - označte černý rám pro přečtení textu
Po zajímavých intrech z Gothica 1 a 2 je tohle intro malým zklamáním. Video spíše pokulhává, bez dabingu a také není nějak informativní, ačkoli stane se něco, co člověk bude moci zjistit až v dalším běhu hry. Ovšem dívalo se na něj hezky.


To, že hru začínáte ve vesničce Ardea spolu se svými čtyřmi přáteli, se za spoiler informaci už považovat nedá. Začátek hry je tedy boj se skřety, přičemž...

SPOILER varování - označte černý rám pro přečtení textu
pohled do statistik ukazuje, že hrdina má 100 síly a v ruce nese skřetobij.


Ve hře se hned ze začátku objevily nějaké bugy (připomínám - jedná se o starého Goldmastera), například šípy levitující ve vzduchu nebo skřet zaseklý ve stěně domu. Ani animace nebyly tak bezvadné, obzvláště animace zvedání předmětu, která po krátkém čase leze poměrně dost na nervy, jelikož vypadá divně a navíc dlouho trvá.

James hru testoval na mašině s následující konfigurací: AMD 64 3500+, Geforce 6800GT s 128MB, 2GB RAM a hra jela plynule (25fps) v rozlišení 1024x768 na střední až maximální detaily. Jen když člověk běžel delší dobu krajinou, začala se jakoby v pozadí nahrávat, což se projevilo přechodným (cca 10 sekund) trháním. To ale nastávala jen velmi zřídka.

Questlog - to je kapitola sama o sobě. Jamesovi se moc nelíbil. Jak píše, zaznamenávají se do něj bohužel všechny příslušné dialogy místo stručného popisu úkolu. Nepraktické, obzvláště když jde o popisy cest.

Dále James narazil na tábor skřetích žoldáků, kteří nevypadali zrovna přátelsky, ale tak či tak - i oni jsou dárci úkolů.

SPOILER varování - označte černý rám pro přečtení textu
Ovšem některé z nich, ač jsou zajímavé a rozmanité, podléhají špatné orientaci. Například "Zabij gobliny v jeskyni nedaleko našeho tábora" zní jeden úkol. Bohužel kolem tábora rostou jen samé stromy, keře a tráva, takže jeskyni nemohl nikde vypátrat.


Abych se nevěnoval jen negativnímu obsahu Jamesova příspěvku, vytáhnu i pochvaly. James zmiňuje bezvadnou muziku, pěknou grafiku, skvělou atmosféru (hlavně reakce NPC postav po několika vítězství v aréně) a výborně zařízená města (všude je něco k interakci). James také na fóru zveřejnil 4 screenshoty různých "problematických" věcí ve hře (nastavení grafiky, bug: skřet v domě, questlog, svit slunce). Zveřejňujeme je s laskavým dovolením autora.

Načítám data ...
Nahoru