VÁNOČNÍ AKTUALIZACE

Sekce: Série Gothic / Vydáno: 24.12.2006 11:50 / Autor: El Kamil / Zdroj: vlastní, worldofgothic.de / Trvalý odkaz
Štěěědrýý vééčéér nastááál... no, na zpívání koled už moc nejsem, takže to raději vynechám. Slibovaná vánoční aktualizace je tu. Než přejdeme k Gothicz vánočnímu stromečku, chtěl bych jménem celého našeho redakčního týmu popřát Vám, našim čtenářům, příjemně prožité a klidné vánoční svátky a úspěšný vstup do nového roku. Současně s tím bych chtěl poděkovat všem, kteří se na sestavení této aktualizace podíleli. Dohromady jsme dali celkem slušnou porci Gothic materiálu.

Pod náš vánoční stromeček na poslední chvilku přidali dárek i Piranha Bytes. Jedná se o balíček muziky z Gothica 3, která není k dispozici ani na soundtrack CD. Celkem 8 skladeb o délce dohromady téměř 16 minut. Stahovat můžete z fanstránky worldofgothic.de, kde mimojiné byla zveřejněna první část interview s PB, na jehož překladu pracujeme.

Z našeho repertoáru bych začal Fanartem, jelikož ten je dnes nezvykle kvalitní. Kdo má rád komiksy, toho bez pochyb potěší úvodní část nové série Stíny nad Khorinisem. Scénář obstaral Garrett, grafickou stránku věci jsem si vzal pod křídla já. Výsledek? Horrorový příběh v černobílém spektru. První kapitola vás zavede do Starého tábora, který se stal terčem útoku nemrtvých.

Garrett má prsty i v dalších příspěvcích. Komu chyběly jeho vynikající povídky, dostává dnes hned dvojitou porci. Tou první je již 34. část povídky GOTHIC.


Znovu jsem upřel zrak do temnoty, v níž se k hradbě draly stíny armády mrtvých. Najednou mne napadlo, jak to mrtví chtějí udělat, jak chtějí překonat hradby? První z nich narazili do paty pevných zdí hluboko pod námi a zůstali bezmocně skřípnutí mezi pevným kamenem a dalšími bestiemi, které se neúprosně tlačily dál k hradbě. V divoké tlačenici pod hradbou byl naprostý chaos a zdálo se, že útok se zastavil na mrtvém bodě.


Druhý chod obstarává GOTHIC - ŽOLDÁKŮV REQUIEM - 5. část.

Vystoupal po pěšině až chatrčím, nejvyšších žoldáků. Torlofa spatřil hned u ohniště a to jej potěšilo, konečně mu vyřídí zprávu a bude to mít z krku. Druhá věc, jenž jej potěšila o mnoho víc, byla ta, že nikde neviděl Gorna ani toho pablba Julka a tak sestoupil k ohništi v dolíku před chatrčí plný sebevědomí a s nenuceným chováním. Torlof tu byl sám a sledoval Hurika se zvědavým pohledem. Hurik s Torlofem docela dobře vycházel a v podstatě proti němu nic neměl. Vadilo mu snad jen to, že se Torlof paktuje s lidmi, jako byl třeba Gorn nebo jiní pitomečci, ale s tím se nedalo nic dělat.


Jak se říká - do třetice všeho dobrého. Dnes to platí o kvalitních povídkách. Třetí částí své série DĚS přispívá i Stranger.

"Ale k čemu je armáda duchů? Vždyť duchové nejsou schopni ublížit živé bytosti." řekl Black jistě.
"Skutečně?" ušklíbl se Shaew "Opět ta vaše sebejistota, králi Marie, ukažte panu Blackovi, jak dokážete ublížit." rozkázal a než se stačil Black jakkoliv připravit k obraně, Marius natáhl svou ruku a ...


Mnozí z vás zcela jistě prahnou po updatu sekce Gothic 3. I zde jsme zapracovali a díky Leemu, který pořídil patřičné screenshoty, vám nyní můžeme nabídnout předělanou stránku Předměty - Štíty (stiskněte F5, zobrazují-li se staré obrázky) a také novou stránku Předměty - Helmy.

Grage z Gothicz fóra sepsal podklady pro sekci Knihu kouzel, kde najdete užitečné informace o jednotlivých kouzlech, které se můžete naučit. Je velmi pravděpodobné, že kniha kouzel se budoucnosti ještě bude doplňovat.

Velký kus práce udělal také Paulie. Sepsal pro vás povídání o lokacích v Nordmaru. Jedná se tedy o Wolf Clan, Fire Clan, Hammer Clan a Monastery. Vše doplněné o pěkné screenshoty.

Poslední příspěvěk do G3 sekce obstaral caliX, který zaslal dávků vyřešených úkolů z Hammer Clanu. Vše jako tradičně na našem seznamu úkolů.

Na závěr potěšíme i hráče datadisku Noc Havrana. Jelikož jsem se konečně odhodlal zveřejnit Paulieho upravený a doplněný návod na datadisk (do vydání G3 jsem to nestihl).

To je vše. Pod vánočním stromečkem nám již zbylo jen opadané jehličí. Tímto ale vánoční přísun aktualizací zajisté nekončí. V nejbližších dnech vám přineseme překlad zmiňovaného interview s PB, takže je stále na co se těšit.
Fanstránku vytvořili El Kamilkolektiv autorů.
Všechna práva vyhrazena.
© 2004 - 2024 TOPlist

Jsme na Facebooku
Přepnout na PC verzi
Načítám data ...
Nahoru