Práva na Gothic III.

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 9.6.2007 18:07 / Autor: El Kamil / Zdroj: worldofgothic.de / Trvalý odkaz
Diskuze o právech na sérii Gothic neutuchají. V prohlášeních se střídají JoWooD s Piranha Bytes. Dnes je to opět JoWooD. Na serveru Gamestar.de vyšel článek s upřesněním právní situace kolem Gothica. Přinášíme vám překlad důležitých informací.

Diskuze jde dál: Po vyjádření Piranha Bytes k nejasnostem okolo práv na sérii Gothic se ke slovu přihlásil JoWooD. Na dotaz Gamestaru sdělil rakouský vydavatel, že JoWooD disponuje výlučnými právy

  • vyprodukovat Gothic 4 s jinými vývojáři než Piranha Bytes.
  • konvertovat Gothic 3 a Gothic 4 na konzole.
  • zajistit si vydání Gothic 5 právem první volby, pokud by ten měl být vyvíjen Piranha Bytes.


Vzhledem k Piranha Bytes vysvětluje JoWooD, že Pluto 13 (kontrolní společnost Piranha Bytes) "v současné době není oprávněno vyvíjet a vydat hru Gothic". Essenská firma ovšem "možná vlastní určitá práva" na eventuální Gothic 5. Také na produkci datadisku ke Gothicu 4 mají Piranha Bytes právo první volby. To znamená, že JoWooD musí nejdříve vyjednávat s Piranha Bytes o datadisku, než by mohl poskytnout smlouvu jiným výjojářům.

Ve vyjádření JoWooD sice hovoří o právech na datadisk k Gothic 4, ale nezmiňuje žádné rozšíření Gothica 3. Na dotaz k této problematice se JoWooD nechtěl vyjádřit. Tento bod tedy nadále zůstává nejasný.
Fanstránku vytvořili El Kamilkolektiv autorů.
Všechna práva vyhrazena.
© 2004 - 2024 TOPlist

Jsme na Facebooku
Přepnout na PC verzi
Načítám data ...
Nahoru