Bývalý programátor Piranha Bytes o Gothicu 4 a RPB

Sekce: Arcania: Gothic 4 / Vydáno: 18.1.2008 23:12 / Autor: Gaspy / Trvalý odkaz
Zdravím všetkých nadšencov a vyznávačov kultu Gothic. Musíte ma ospravedlniť, že sa momentálne webu nevenujem naplno, ale štúdium v Rakúsku a vývoj vlastnej počítačovej hry mi zaberá takmer všetok voľný čas. Kedže mi ale od vás denne prichádza veľké množstvo e-mailov s prosbami o exkluzívne informácie zo zákulisia Piranha Bytes, rozhodol som sa pre vás aspoň stručne vyspovedať ich bývalého programátora Nilsa Schneidera. Momentálne pracuje v menej známych štúdiach Funatics Software (Die Siedler, ParaWorld), kam ho zaviali lepšie finančné podmienky a spoločne makajú na zatiaľ neoznámenom RTS projekte. Priznal, že hoci s Piranhami nie je už dlhšiu dobu v kontakte, ako bývalý člen tímu má neustále vo veci celkom slušný prehľad. A čo si Nils myslí o nadchádzajúcom súboji medzi Gothicom 4 (Spellbound Entertainment) a "RPB Project" (Piranha Bytes)?

Nevidím to zrovna ako súboj. Som si istý, že obe hry budú skvelé RPG-čka. Nanešťastie PB stratili svoju Gothic značku, avšak určite sa budú snažiť vytvoriť RPG hru, na ktorej bude dobre badateľný rukopis pre nich tak vlastný. Spellbound má množstvo skúseností s vývojom počítačových hier, to je jasné. Ale či dokážu zachovať charakter a atmosféru predchádzajúcich Gothicov to ešte len uvidíme.


Určite by som vám rád prezradil oveľa viac, ale nemám na to oprávnenie a kolegovia by ma ukameňovali. :) Môžete si byť ale istí, že Gothicz.net vám v budúcnosti prinesie ešte množstvo zaujímavých rozhovorov a informácii. Zostaňte s nami!
Načítám data ...
Nahoru