Gothic 4: Arcania nebo Arcania: A Gothic Tale?

Sekce: Arcania: Gothic 4 / Vydáno: 20.5.2008 16:41 / Autor: El Kamil / Zdroj: worldofgothic.de / Trvalý odkaz
Vyberte si... Paulie včera přišel s odkazem na preview Gothica 4 na Tiscali. A protože se tam dají dočíst opravdu velmi zajímavé informace, nemůžeme to na našich stránkách jen tak přejít.

Jowoodu, zdá se, absolutně nezáleží na současné komunitě, která se kolem série Gothic vytvořila a která zůstala i po ne tak úspěšném třetím díle. Jeho kroky jsou z našeho pohledu nepochopitelné. Situace se má tak, že Jowood (samozřejmě v honbě za penězi) chce dobýt americký trh. A myslí to skutečně vážně. Kvůli tomu udělá Gothic 4 takový, aby si jej tamnější hráči oblíbili. A vůbec, jaký Gothic? Vždyť v Americe se čtyřka bude prodávat pod názvem Arcania: A Gothic Tale. To z toho důvodu, aby si jej američtí hráči a novináři nespojovali se zabugovaným Gothicem 3.

O tom, že se Jowood snaží spřetrhat veškeré vazby s předchozími díly, značí i další zpráva, která bezesporu rozhořčila komunitu nejvíce. Ve čvrtém díle nebudeme hrát za známého Bezejmenného hrdinu, ale za nějakého rybáře ze souostroví, kterého si údajně měly vybrat "čarodějky osudu" (kdo vymyslel něco tak trapného, klobouk dolů...). Zatímco známý Bezejmenný má být jako zlý král Myrtany záporákem hry.

A tak nedávno zveřejněná zpráva, která potvrzovala, že se v pokračování série objeví čtveřice kamarádů z předchozích dílů (Diego, Milten, Lester, Gorn), nyní v pozadí ostatních informací působí jako špatný vtip.

Můj osobní názor na situaci naprosto přesně vystihuje příspěvek Ralfa Marczinczika, grafik z PB, na WoPB fóru:

Z pohledu producenta rozumím, proč to dělají, ale nejsem si jist, jestli dává smysl mít licenci a svět, který, zdá se, lidé milují, a pak s tím takhle zacházet.

Takže jsem zvědavý, jestli zaměření na americký trh udělá hru úspěšnou. Američtí hráči mohou být trochu výstřední, pokud jde o hry vyvinuté v Evropě. Takže proč se jim snažit tolik vyhovět? Když změní hru, musí mít ještě pořádnou dávku štěstí, aby tam byli alespoň trochu úspěšní - ale zrovna tak si znepřátelí základnu fanoušků, kterou už mají...


Vzhledem k tomu, jaké informace vyšly na povrch, rozhodli jsme se nahodit rovnou dvě nové anketní otázky! V té poslední o prvních obrázcích z G4 jste hlasovali celkem kladně. To se teď nejspíše změní.

Spolu s výše uvedenými informaci se na serveru IGN.com objevily i další obrázky z G4.
Fanstránku vytvořili El Kamilkolektiv autorů.
Všechna práva vyhrazena.
© 2004 - 2024 TOPlist

Jsme na Facebooku
Přepnout na PC verzi
Načítám data ...
Nahoru