Tvůrci série Gothic oznámili ELEX - post apokalyptické RPG

Sekce: Série Gothic / Vydáno: 5.7.2015 11:01 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Piranha Bytes, vývojářské studio, které stojí za prvními třemi díly série Gothic, v týdnu odhalilo svůj nový titul. RPG s názvem ELEX má vyjít na konci roku 2016 za podpory vydavatele Nordic Games (firma, která po krachu JoWooDu koupila práva na herní tituly tehdejšího rakouského vydavatele). Jedná se o akční RPG zasazené do postapokalyptického herního světa plného zmutovaných bytostí a hlubokých morálních voleb.

Ovšem pozor, pravděpodobně se nebude jednat o postapokalypsu ve stylu moderní doby, jak ji známe třeba z her Fallout či Stalker. ELEX je oficálně označen jako Science-Fantasy, co přesně to bude pro zasazení hry znamenat, zatím netušíme. Jak artwork z oficiální stránky webu signalizuje, hra bude obsahovat určité prvky středověku, například souboje s mečem. Je tedy možné, že půjde o apokalypsu zasazenou do časů středověku.

Kromě nadšení ze spolupráce s Nordic Games je skvělé vědět, že u hry ELEX budeme mít dostatek volnosti v rámci kreativity, což je pro nás velmi důležitý faktor. Nemůžeme se dočkat, až vám úplně novou herní zkušenost v čerstvém zasazení, novými funkcemi a spoustou možností ukážeme.

Björn Pankratz, Game Director



Posbírali jsme pro vás trochu informací:

- ELEX má vyjít na PC a nextgen herní konzole.
- Piraně, zdá se, poruší svoji tradici a dají hlavnímu hrdinovi nějaké jméno.
- Hra bude nejspíš z pohledu třetí osoby.
- Ve hře bude určitá forma magie. Jaká, to zůstává tajemstvím.
- Název ELEX je všude uváděn kapitálkami. S největší pravděpodobností se za tím skrývá hlubší myšlenka.
- Na vývoji se nepodíli Mike Hoge, jeden ze zakladatelů myšlenky série Gothic.

První ingame obrázky ze hry by měly přijít přibližně za měsíc, kdy bude představena na herním veletrhu Gamescom v Německu. Do té doby můžete sledovat oficiální stránky či kanál na Facebooku.



Načítám data ...
Nahoru