Interview s producentem G3:FG

Překlad: Kraken, El Kamil
Vydáno: 29.9.2008
Zdroj: pcgames.de

Trine Games Studios, doposud neznámí indičtí vývojáři, se stará o vývoj Forsaken Gods. Cíl je jasný: Vyplnit mezeru mezi Gothic 3 a Gothic 4 (který byl mezitím přejmenován na Arcania: A Gothic Tale). Povídali jsme si s Kevadem Abdoolem, producentem Gothic 3: Forsaken Gods. Dosavadní tituly vývojového studia jsou Trash (strategie), Wing of Control (letadla), Streets of Mumbai (závodní hra) a Legends of Great India (strategie).

PC Games: Kdy jste začali na datadisku dělat?
Abdool: S produkcí jsme začali již před oficiálním spuštěním projektu. Mnoho z nás slyšelo o herní sérii Gothic a také ji hráli. Nicméně byla potřeba ještě pořádná dávna bádání. Oficiální termín startu projektu pak byl únor 2008.
Pc Games: Proč jste byli pověřeni Gothicem 3 právě vy místo nějakého německého nebo rakouského vývojového studia?
Abdool: Gothic je zaběhlá série a proto jsou zavedeny jasné hranice, jaké změny ji mohou posílit. Vzali jsme si spoustu času na to, abychom prošli fanstránky a fóra a prodiskutovali s JoWooDem Gothic 3: Forsaken Gods. Na konci jsme měli zřetelnou představu o tom, co nás bude čekat - a naše studio má takové možnosti, aby to splnilo. I když sídlíme v Indii, máme už spoustu zkušeností, protože jsme již pracovali s firmamy jako EA, 2K Sports, Microsoft atd. a jsme multikulturní tým ze zemí jako USA, Velká Británie, Německo, Rusko, Rumunsko, Francie, Itálie, Japonsko a spousta dalších.
PC Games: Jaké hry a projekty jste v minulosti již vyprodukovali?
Abdool: Vydali jsme nejočekávanější hru v Indii - Streets of Mumbai. Krom toho pracujeme na třech neoznámených Next-Gen titulech pro mezinárodní vydavatele, které využívají ty nejlepší technologie jako Unreal Engine 3 pro XBox360 a PS3. Celý tým má dost zkušeností z práce na mnoha titulech pro EA a Take-Two.
PC Games: Jakou máte při vývoji volnost? Děláte vše podle svého nebo programujete na základě konceptů z Německa a Rakouska?
Abdool: No, budeme mít u hry volnou ruku. Ale víme, že Gothic je zavedená značka a že fanoušci mají přesnou představu, co chtějí ve hře vidět. Už jsme zmínili, že jsme dříve vynaložili množství času na to, abychom si jasně stanovili cíle a hranice. Bylo pro nás enormně důležité zachovat původní nastavení hry. Proto jsme ve dne v noci spolupracovali s německými autory a producenty. Takže zajišťujeme, že fanoušci dostanou to, co očekávají.
PCGames: Jste v kontaktu s původním vývojářským týmem Gothic 3 (Piranha Bytes)?
Abdool: Nikdy jsme nebyli v přímém kontaktu s originálním Gothic-týmem. Přesto jsme dostali všechny podklady , které už byly pro projekt připraveny. V zásadě byl začátek tou nejtěžší fází. Téměř jsme neměli podklady zabývající se programováním, což je logicky nejobjemnější a nejkomplexnější díl. Tím byla naše cesta k poznání zpočátku obtížná, ale jakmile naši technici pochopili systém, bylo pro nás jednoduché provádět změny.
PCGames: Znal jsi řadu Gothic předtím, než jsi začal pracovat na tomto projektu?
Abdool: Před tímto projektem jsem hrál Gothic 2 a 3. Bylo velmi lákavé mít možnost realizovat nápady, které přicházely v průběhu hraní Gothic 3. Ještě před začátkem projektu jsem nosil v hlavě spoustu věcí, které jsem chtěl na Gothic 3 vylepšit. Když to začalo, možná ještě dříve, trávil jsem spoustu času čtením Gothic fór, abych zjistil představy a přání fanoušků. Myslím si proto, že budou lidé s našimi změnami velmi spokojeni.
PCGames: Jaké změny jste museli v programovém kódu a designu provést?
Abdool: Gothic 3 byla skvělá hra, ale měla potenciál k tomu, být mnohem lepší. Bohužel měla technické problémy, které zhoršily celkový dojem. Patche sprovodily některé tyto problémy ze světa, ale spousta z nich vězela ještě hluboko v základní konstrukci hry. Strávili jsme tím mnoho času, vylepšit engine tak, aby byla hra co nejvíce vychytaná. Hromadu práce jsme také vložili do vytváření charakterů. Navíc jsme zdokonalili umělou inteligenci. To umožní větší kontrolu nad chováním postav.

Optická kvalita Gothic 3 byla na svou dobu velmi dobrá. Chtěli jsme ale fanouškům dát příležitost vychutnat si Gothic v dnešní kvalitě. To znamenalo změny v kódu i designu, obojí jde ruku v ruce. Naši grafici pracovali na tom, aby stávající efekty vylepšili a zdokonalili, včetně několika doplňků : hra nyní nabízí 64bitové High Dynamic Range Lighting (HDR) s oslněním, volumetrickým přeludem, tetelením vzduchu, zrcadlením s perspektivou, obrysovým osvícením a podpovrchovým rozptylem pro realistické vyznění kůže (poznámka PCGames-cokoliv to všechno může znamenat) Vložili jsme také zpětně kompatibilní shadery, tak, aby bylo vidět zlepšení grafiky i na slabším počítači. Nakonec jsme vložili ještě vylepšený systém vývoje postav, abychom všechny nové technologie, které byly do hry vloženy, také dobře využili. Proto jsme nově zpracovali jak existující, tak nově vytvořené postavy.
PCGames: Jste zodpovědní také za vychytání bugů a garanci kvality?
Abdool: Máme tu testovací tým. Stále sledují práci programátorů, aby mohli okamžitě otestovat každou novinku a případný větší problém okamžitě vyřešili. JoWood sestavil každopádně výborný tým. My jsme s tímto týmem velmi úzce spolupracovali, abychom zhodnotili příběh, postavy, úkoly i výpravy a samozřejmě každý problém s funkcí, který jsme zjistili. Tento produkt má i u JoWood nejvyšší prioritu a investovali do toho mnoho času i peněz pro vývoj co nejlepšího Gothic 3 Add-onu.
PCGames: Mnoho fanoušků se ptá:"jak zredukujete velikost herního světa? Budou tam nějaké ploty a zdi na poušti? Nebo nějaké přirozené hranice, kamení a skály?"
Abdool: Ano, hranice jsou zbudovány převážně z přírodních prvků. Budou přidány nenápadně a herní svět nabídne stále realistický vzhled.
PCGames: Jaké jsou novinky hry, kromě nových úkolů a pozměněné linie příběhu?
Abdool: Jak už jsem předeslal, dali jsme si hodně práce se ztvárněním přání fanoušků. Důležitým zlepšením jsou nové postavy, nové zbraně, zkvalitněný bojový systém, nové grafické efekty a plynulá hra. Hodně jsme pracovali na nových typech úkolů, abychom odstranili lehký pocit monotónnosti, který má člověk u hraní Gothic 3. Přidali jsme také nové možnosti vývoje postav. Zároveň jsme včlenili složité systémy pro propočty poškození, výdrže a zdraví v boji. Tyto systémy pracují v první řadě s atributy postavy a zbraní, takže hráč si může postavit figuru, která odpovídá přesně jeho hernímu stylu. A to vše spolu s grafickými zlepšeními, novým příběhem a novými prvky v příbězích dostanete ve výborně vypadající hře.
Načítám data ...
Nahoru