G3 preview - překlad z PC Games

Vydáno: 25.4.2005
Překlad z NJ: El Kamil
Zdroj: WorldOfGothic.de

Vydání německého herního magazínu PC Games č. 06/05 obsahovalo hutnou šestistránkovou preview. Zde Vám z ní přinášíme výtah těch nějdůležitějších informací.

Začneme krátkými informacemi. PB chce rozhodně zachovat herní svobody jako je například plnění úkolů v libovolném pořadí. Co se týče k příběhu, je stále zahalen mnoha nejasnostmi. Jedinou jistou věcí je převaha skřetů ve válce. Další info vypíši v bodech:

- po herním světě by mělo být roztroušeno až 20 měst
- těšme se rozmanitý svět - rozsáhlé lesy, ledová země na severu, poušť na jihu
- vše bude ručně modelováno, varianta "náhodného" generování je zcela vyloučena. Tím je zajištěna dokonalá propracovanost světa, tedy pokud nebude tahle práce odfláknuta.
- stěžejní body hry budou nadále venkovní lokace. Dungeony budou hrát vedlejší roli.
- po celém kraji se bude pohybovat 40 až 50 typů monster včetně rasových variací.
- každé zvíře bude mít své místo v potravním řetězci. Budeme svědky fascinujících lovů. Predátoři budou na své oběti číhat v úkrytech, čímž bude učiněn další krok k realitě.

Ovládání

Toliko kritizované v předchozích dílech. PB už s tím hodlají skutečně něco udělat. Obsluha G3 by měla být jako u ostatních 3D RPG titulů (např. Morrowind). Maximální využití myši - různé funkce pro levé a pravé tlačítko. Kliknutím levým tlačítkem se vykoná nejpravděpodobnější akce v dané situaci (např. útok). Pravé tlačítko pak nabízí další možné alternativy činnosti, jejichž výběr se zobrazí v Pop-up okně.

NPC - noví / staří přátelé

Zde vývojáři slibují také naprostou volnost. Na pomoc si budete moci najmout třeba i nějakého bojovníka. Ale tahle možnost bude trochu omezená. Na scéně se samozřejmě objeví i staří známí. Například Diega budete moci také povolat ke svému boku.

Co gildy? Místo zažitých tří bude k dispozici přímo 6 jakýchsi "lidových" spolků - zákeřní vrazi, lovci otroků (???), nomádi, lesní lidé, vzbouřenci a skřeti. To vylučuje, že budete při opakovaném hraní řešit tytéž úkoly. Pro různé gildy budou různé variace úkolů a některé budou dokonce naprosto odlišné. Jednotlivé questy by měly mít více cest ke zdárnému řešení. Zajímavá je poznámka, že v obsazených městěch se lze pokusit o vyvolání povstání.

Grafika

V tomto ohledu je slíben velký krok kupředu. Cituji: "Ve hře nebudou existovat dva identické stromy.". O vzhledu příšer jsme se už mohli přesvědčit ze scanů. Inspiraci si autoři vzali z Jurského parku.

Zvuk

Opět se můžeme těšit na monstrózní orchestrální skladby, ale také i na luskání větviček v lese či jiné detailní zvuky.

Multiplayer

Ne a ne a ne! Cílem vývojářů nejsou závody hráčů ale propracovaný komplex úkolů a vysoká umělá inteligence.

Závěrem

Slovy C.Holowaty: "Čekání se zřejmě vyplatí. Ještě nikdo neviděl svět gothica krásnější. Pestré obrazy z nové hry jsou ale jako písek u moře. Mnohem více se těším na rozmanitost frakcí a napínavou strukturu questů." ...

Načítám data ...
Nahoru