G3 na Games Convention - překlad z worldofgothic.de

Zdroj: worldofgothic.de
Překlad z NJ: El Kamil

Tmavě šedý stánek, jenž nelze přehlédnou, v hale 3 je "domovem" Koch Media a JoWooDu. Vedle mnoha dalších titulů je zde prezentován i Gothic 3. Za Piranha Bytes byl na místě Kai Rosenkranz, za JoWooD Stefan Berger. Na dvou separátních místech si člověk může samostatně zahrát Spellforce 2, Pancer Elite Action a samozřejmě Gothic 3.

Ke stavu hratelné verze řekl Kai při prezentaci: "K dispozici nemáme žádnou zvláštní verzi pro GC. To, co zde můžete vidět a hrát, je jednoduše poslední stav vývoje, který jsme narychlo vypálili na CD a přivezli sem do Lipska." Podle toho neběží hra ještě úplně stabilně. "Nyní hra ještě není vůbec optimalizovaná.", vysvětlil Kai. Proto jsou ještě k vidění různá trhání.

V hratelné verzi je malé město Montera. U městské brány stojí skřetí stráž, uvnitř osady pracují lidé dle svého zaměstnání. "Montera je jedno z prvních osídlení, kterých se zmocnili skřeti.", vyprávěl Kai během prezentace. "Proto zde život běží již docela normálně. Lidé si už takříkajíc zvykli na to, že nepracují pro krále, nýbrž pro skřety." Kamenné domy a chatrče stojí neuspořádané jedna přes druhou, všude jsou bedny a sudy, tu a tam pracuje nějaká NPC. Jedna nebo dvě skřetí stráže dávají pozor, zda vše probíhá jak má. Oslovit nelze nikoho, jelikož systém dialogů ještě není implementován. Boje jsou stejně tak nemožné. Menu všech typů rovněž chybí. Vše, co může člověk dělat, je běžet s NPC mezi objekty města a kochat se grafikou. Vzhled hrdiny se také dočkal malých změn. Působí nyní trochu jako Diego s tmavšími vlasy a delším copem. Avšak možná postava, kterou člověk ovládal, nebyl hrdina, ale někdo jiný. Ostatně nyní může člověk kroužit kamerou kolem hrdiny a vidět jej tak třeba ze strany či zepředu, když chce.

Také k různým výhodám a funkcím systému dovedností řekl Kai pár slov: "V Gothicu 2 ovládal člověk dovednosti podle procent: 10% jednoruční, 50% kuše atd. V Gothicu 3 bude systém dovedností takříkajíc digitální. To jest, buď člověk něco může, nebo nemůže.", objasnil nový koncept a pokračoval "To znamená, že jednotlivé dovednosti budou rozděleny na mnoho kroků, které se člověk může jednotlivě naučit. Například u "jednoručáků" mohou být speciální útoky proti skřetům nebo pohyby proti různým příšerám."

Úroveň detailů je značně vysoká. Na kraji cesty před branami Montery stojí svatyně Innose, která je několikanásobně detailněji vymodelována než v Gothicu 2. Stefan Berger spustil na pro prezentaci sestaveném počítači také Wireframe-Modus, aby ukázal, kolik polygonů bylo použito pro samotnou postavu. I přes velký a detailní svět nebudou žádné loady. Stejně jako u předchůdců bude celý svět nahrán do paměti. Aby bylo možné tohle uskutečnit, sáhli vývojáři po "zdroj šetřících" technikách. Například objekty v dálce byly jednodušeji zobrazeny. Kai potvrzuje, že svět Gothica 3 bude přibližně čtyřikrát větší jako všechny části světa Gothicu 2 a datadisku dohromady.

Během prezentace zodpověděl Kai pár otázek:

Otázka: Bude termín vydání odložen?

KaiRo: Ne, řekli jsme 1.čtvrtletí 2006 a nyní to vypadá, že bychom to měli stihnout, nemělo by tedy zatím hrozit žádné odložení.

Otázka: Existuje město, které není obsazeno skřety?

KaiRo: Ano, aby hráč takové město našel, musí do Vangardu, hlavního města celé říše.

Otázka: V Gothicu 3 bude použita technologie SpeedTree. Bude také použita SpeedGrass? (V SpeedGrass technologii se točí polygony listů a rostlin kolem pozorovatele)

KaiRo: Ne. SpeedTree ano, SpeedGrass ne.

Otázka: Bude v Gothicu 3 směnný obchod (jako v G1) nebo bude dána měna?

KaiRo: To je dobrá otázka. Směřujeme k něčemu, co se dá nazvat jako měna.

Otázka: V Gothicu 1 měla svůj výstup středověká skupina In Extremo. Bude se to v Gothicu 3 opakovat?

KaiRo: Plánujeme v G3 výstup nějaké středověké skupiny, ale ještě není jisté které.

Přečtěte si originální verzi článku.

Načítám data ...
Nahoru