Interview s JoWooDem - druhá část - 17/04/06

Zdroj: worldofgothic.de
Překlad z NJ: El Kamil

Za JoWooD odpovídali Stefan Berger (Gothic 3-Producent) und Johann "Ivan Ertlov" Ertl (Community Manager).

Nyní ještě některým dalším tématům, které může zodpovědět pouze vydavatel.

WOG: Bude u Gothica stejně jako u Spellforce vypuštěna k datu vydání spolu s normálním verzí i sběratelská edice s rozšířeným obsahem nebo bude k dispozici později?

Stefan: Samozřejmě zarytým Gothic fanouškům chceme poskytnout speciální edici se zvláštním obsahem. Ve stejnou dobu jako normální edici.

WOG: Co se týče Gothica 2, vyšly jeho speciální edice celkem dost pozdě po vydání hry. Událo se něco bližšího ohledně soundtrack-cd od KaiRa? Bude sběratelská edice obsahovat mapu? Z papíru nebo pravé látky?

Stefan: Mapu??? Dobrý nápad... :) Ale proč mluvíš o speciální edici a ne o normální :) UUUPPPSSS neměl bych tolik kecat... CD se soundtrackem od Kaie je taaaak krásná muzika... ta musí být na CD :). K datu vydání si budete moci koupit normální edici, speciální edici a ještě spooooustu dalších věciček ke Gothicu 3. A v obchodě Gothic 3 stoprocentně nepřehlédnete. O to se postaráme :). Ale to je ještě tajemství *užzasepřílišžvaním*

WOG: Zdá se, že by mohla být u hry i maska Spáče jako přívěšek. Mohla by být u nového vydání sběratelské edice nebo jako dáreček u Gothic 3 - sběratelské edice?

Stefan: Maska Spáče jako přívěšek? Dobrý nápad... :) Dočkáte se, budoucnost je Gothic!

WOG: Sběratelská edice Spellforce 2 obsahuje také některé exklusivní části oděvu hlavního charakteru. Není příprava vložených věcí do sběratelské edice jakýmsi rozčleněním fandů na dvě skupiny? Jak daleko si myslíte, že může člověk právě u multiplayerových titulů zajít, aby nebyli kupci normální edice naštvaní? Neměl by se obsah speciálních edicí omezit spíše na všelijaké doplňky a hra jako taková by měla zůstat stejná u všech edicí?

Johann: Zde musím něco objasnit: Ingame předměty SpellForce 2 CE vypadají sice svinsky dobrě (omlouvám se za ten výraz), ale nejsou ohromující a ani nemají pro hru rozhodující váhu. Naproti tomu, na úrovni, kterou tyto předměty požadují, existují pro normální hráče daleko lepší věci.

WOG: Jak bude vypadat balení hry?

Stefan: Velmi dobře :).

WOG: Možná nějaký správný karton, třeba s reliéfem (Starcraft) nebo dokonce vyrytá kovová skříňka (Return to castle Wolfenstein)?

Stefan: Možná :).

WOG: Jak bude vypadat manuál? Jen nějaký sesponkovaný sešitek nebo správně vázaná, hutná kniha?

Stefan: Takže, levnější varianty nepřicházejí v úvahu :).

WOG: Není už ke zveřejnění přesná mapa Gothica 3? Známý je výraz 'milestones', který značí určitý stav vývoje hry. Existuje paralelně k tomu mapa jako materiál ke zveřejnění?

Stefan: Plány máme neustále, víme, kdy a co od vývojářů dostaneme... A někdy nás kluci překvapí ještě lepšími věcmi.

WOG: Známe více a více anglicky mluvících, kteří umí trochu německy a už hráli Gothic 2 v němčině. Bylo by pro ně určitě výhodou, kdyby si mohli jazyk přepnout na angličtinu. Bude vícejazyčná verze Gothica 3?

Stefan: Přijde čas, přijde Gothic :) Budoucnost je Gothic a možná také vícejazyčný.

WOG: Z vývoje Gothica 1 je známo mnoho anekdot na motivy bugů a různých věcí - říkáme tomu 'Kairova síťová karta'. Dáte nám fanouškům k dispozici některé takové příběhy z vývoje Gothica 3? Na Games Convention bylo řečeno, že zkoušíte pomocí dřevěných koníčků, zda půjde implementovat jezdecká zvířata. O tom by se člověk mohl pobavit s Marvinem!

Stefan: Po vydání hry určitě zveřejníme nějaké příběhy z vývoje Gothica 3. To dělají kluci z Piranha Bytes rádi :).

WOG: Plánujete nějaké speciální věci k blížícímu se E3? Nové, průkopnické informace, které byly zatajovány, nový trailer nebo něco podobného?

Stefan: Na E3 samozřejmě budeme a představíme nejnovější verzi hry. Ale na Games Convention, tam to teprve bude nášup!

WOG: U příležitosti Games Convention v Lipsku bude komunita World of Gothic pořádat sraz. Když vás pozveme, příjdete? Na grilovačku u táboráku nebo tak něco?

Johann: Pokud bude pivo vychlazené, prasátko šťavnaté a dámy přítomny, počítejte i se mnou!
Stefan: A JoWooD je zase u toho :)

Dobrá, tak tedy v létě...



originální verze

Načítám data ...
Nahoru