Preview z Ign.com - 12/05/06

Zdroj: ign.com
Překlad z AJ: Lee

Jedna z her, která je bohužel na PC přehlížena, je Gothic. První dvě hry nebyly dokonalé, ale byly velmi zábavné. Aspyr doufá, že se lidé "probudí" a všimnou si přicházejícího Gothica III, který vypadá docela dobře. Posledně jsme toto RPG viděli na GDC v San Jose a mile rád oznamuji, že nový Gothic vypadá lépe a lépe. Demo, které nám bylo dnes předvedeno, je z větší části stejné jako to na GDC. Rozdílem byl mnohem lepší framerate, nová příšera a působivá AI, která mnohem lépe reagovala na podněty než v předchozí verzi hry. Demo se odehrává v hornaté oblasti se stromy, listím a nádherným horským městečkem.

Skřetí horda si vydobyla svou cestu do země lidí a nyní kontroluje oblast hlídkami podél hlavní linie a velký hrad na vyvýšenině. Během prozkoumávání oblasti byly k vidění určité znaky preventivních opatření skřetů. Nepříjemné ale účelné. Téměř okamžitě po spuštění dema ukázala jedna z nových příšer v Gothicu III svou odpornou hlavu. Důlní červ nebyl v dole, ale byla to velmi rychlá a silná příšera. Čtyři nohy a dva kusadla - to je výzva. Systém boje nabízí automatické zacílení protivníka takže se ovládá naprosto jednoduše. Boje zblízka jsou z pohledu třetí osoby mnohem působivější, také díky tomu, že vidíme skvělé údery, které bojovník uštědřuje svým protivníkům. Další skvělou věcí je možnost vybít z protivníka duši aniž by byl zabit. V této situaci můžeme zasadit smrtící úder nebo ho nechat ležet bez povšimnutí.

V jednom z předváděných questů vyzve NPC hlavního hrdinu k souboji jako test síly. Po krátkém boji byla NPC poražena a padla k zemi. Nyní se naskytlo několik možností, jedna z nich je zasadit smrtící úder, nicméně neměl to být souboj na život a na smrt. To přirozeně poskytlo příležitost vidět, jak reaguje AI. Jakmile byl zasazen smrtící úder, všichni, kdo sledovali souboj, utekli celí vyděšení pryč a křičeli vražda!! Nebylo to dobré pro vztahy s ostatními, ale vezmeme-li v úvahu, že jedna z možností ve hře je pomoci skřetům podrobit si lidstvo, není to až takový problém. Jakmile se blížíme ke skřetům u hradu a máme vytasenou zbraň, všichni skřeti byli zalarmováni a začali vyhrožovat hrdinovi, ať okamžitě schová zbraň jinak uvidí. Pokud je zbraň vytažena příliš dlouho před zraky potenciálních nepřátel, prostě zaútočí. Někdy je nejlepší obrana útok. Hra se však neomezuje pouze na boj nablízko. Dnes jsme také viděli kouzla společně s novými efekty. Hlavní hrdina vyběhl na vrchol věže a použil kouzlo Ohnivý déšť, při kterém nejenže se z oblohy snesl smrtící ohnivý déšť, ale také změnilo barvu oblohy na červenou než vůbec začalo "pršet". Doufejme, že ve hře bude mnoho takových působivých kouzel jako tohle, ať si mágové připadají tak mocní, jak by měli být. Gothic III opět vypadal působivě. Tady v USA je to méně známá a méně hraná série, ale rozhodně vzbuzuje určitou pozornost u davu RPG hráčů. Neomezená hratelnost by měla navodit každého fanouška nedávno vydaného Obliviona a možná jej i v něčem předčí. Bedlivě sledujte dění kolem Gothic III před jeho vydáním letos na podzim.

originální verze

Načítám data ...
Nahoru