JoWooD v interview o G3 datadisku

Překlad: El Kamil
Vydáno: 16.4.2008
Zdroj: gamona.de

gamona.de: Překvapivě jste ohlásili datadisk pro Gothic 3. Které vývojové studium za tímto rozšířením vlastně stojí? Spellbound, Piranha Bytes nebo nějaká třetí neznámá strana?
JoWood: Zatím bychom se k tomu nechtěli vyjadřovat. Proto jsme v tiskovém prohlášení také upustili od veřejného jmenování. V příštích týdnech o tom prozradíme více.
gamona.de: Jak to tedy vypadá s vývojem? Bude datadisk vyvíjen současně s Gothic 4 nebo má nyní rozšíření pro Gothic 3 větší prioritu?
JoWood: Gothic 4 a datadisk budou vyvíjeny současně. Mimojiné tím chceme zajistit, že příběh datadisku se bude blíže vázat na dění v Gothic 4.
gamona.de: Toto rozhodnutí určitě povede mezi fanoušky k dlouhým diskuzím: Hlavní hra Gothic 3 ještě pořád není bez chyb, patche musí dodávat komunita a najednou je tu vývoj datadisku. Jak to do sebe zapadá?
JoWood: Za prvé - datadisk se neopírá tak úplně o hlavní hru, za druhé - noví vývojáři už vyvíjejí. A člověk prostě nemůže přijít k novému vývojovému studiu a říct: "Tak, dodělejte hru od Piranha Bytes." Protože teď pracujeme na Gothic 4 a chceme v budoucnosti fanouškům nabídnout co nejlepší zážitek z hraní, rozhodli jsme se datadiskem co nejlepším způsobem uzavřít téma Gothic 3 a současně také připravit půdu pro Gothic 4.
gamona.de: Pokusíte se zajistit, aby se opět neopakovala tehdejší katastrofa?
JoWood: To je naše hlavní priorita - jak u "Forsaken Gods" tak u Gothic 4.
gamona.de: Jaké je hlavní zaměření datadisku? Chcete tímto způsobem udělat Gothic 3, jakým jste jej vždy plánovali, nebo jdete zcela novou cestou?
JoWood: Zcela jistě to druhé. Podle prvních plánů se bude jednat o samostatný datadisk spíše směřující k Gothic 4. A samozřejmě se pokusíme vyhnout chybám z minulosti.
gamona.de: Před nějakou dobou se na internetu objevila řada artworků, která byla rychle spojena s Gothic 4. Patří tyto obrázky k některému z vašich titulů, tedy k Gothic 4 nebo k datadisku?
JoWood: Tehdy jsme rychle zareagovali a dementovali spojitost těchto artworků s Gothic 4. A ani k našemu datadisku "Forsaken Gods" nemají tyto obrázky žádné spojení. Byly to screenshoty z enginu, které ale nepocházely od nás.
gamona.de: Můžete prozradit, na které věci se můžeme v nadcházejícím datadisku těšit? A co příběh?
JoWood: To bychom samozřejmě rádi udělali, ale bohužel máme ještě svázané ruce. K příběhu můžeme říct jen tolik: Poslouží jako perfektní přechod mezi Gothic 3 a Gothic 4. V plánu jsou i herní novinky, k nimž ale prozradíme něco více až v příštích týdnech.
Načítám data ...
Nahoru