S. Berger hovoří o datadisku ke G3

Překlad: Charly
Zdroj: World of Gothic, PCGames.de

V návaznosti na nedávné oznámení Gothic 3 Addonu meditate z WOG a Burtchen z PCGames.de společně využívají příležitost k bleskovému interview se Stefanem Bergerem z JoWooDu.

Ahoj Stefane, tady máš dva zvědavce, které už na jazyku pálí nejnovější otázky. Velká gothic komunita byla neočekávaným oznámením zaskočena a je jasné, že žu hodinu využijeme a jen tak tě nepustíme, dokud neuspokojíme naše náruživé fandy.

WoG: Nejdůležitější otázka: kdo pracuje na addonu. Spekulací je plno, ujasni nám to prosím.
Jak už všichni ví, pracuje JoWooD spolu se Spellboundem na Gothic 4 a společně s dalším vývojářským týmem na Gothic 3 Addonu. JoWooD Productions posiluje práce na konceptu a produkci všech titulů Gothic. Pro nás je důležité, aby hráči u nových produktů opět zažili pravý "Gothic" pocit.
PCGames.de: Organizace práce, kdy vydavatel zadává jenom částečné zakázky, není zrovna často k vidění. Proč jste se pro to rozhodli, namísto zadání úkolu jednomu konkrétnímu studiu, které by pak mohlo podůkoly rešit vlastním outsourcingem?
Nechceme kontrolu pouštět moc z ruky. Gothic nám skutečně leží na srdci, pročež chceme být produkci co nejblíže, abychom mohli co nejlépe konrolovat kvalitu a spojitost částí.
WoG: Na Gothicu 3, pak addonu a Gothic 4 pracují tři různé vývojářské týmy. Jak to tedy vypadá s tou spojitostí částí? Domlouvají se spolu jednotlivé týmy?
Pokud je to nutné, samozřejmě se domlouvají. A my to také koordinujeme. Svět Gothicu je jeden z nejuvěřitelnějších herních světů vůbec a měl by takový v budoucnu i zůstat..
PCGames.de: Forsaken Gods vypadá dost klišé - až dosud s výjimkou hry pro mobily byla celá řada publikována s německým titulem. Forsaken Gods už je definitivní, nebo ještě uvažujete o jiném titulu?
Forsaken Gods budou mít také německý titul. Ten si může německá komunita WoG, PC Games a JoWooDu sama vybrat. Začínáme od 1. května!
WoG:Jaký je smysl tohoto addonu?
Chceme hráčům dát jasný a přesný přechod z Gothic 3 na Gothic 4. Dále chceme samozřejmě Gothic 3 komunitě přidat ještě jeden napínavý příběh. Gothic 3 má velkou fanouškovskou základnu, proč bychom jim neposkytli další kvalitní zážitek ve známem herním světě?
PC Games.de: Jaký engine bude použit pro Forsaken Gods?
Nebude to engine Gothic 3, pro addon bude použito něco jiného.
WoG: Kolik má addon co do činění s příběhem Gothic 3? Nebo Gothic 4? Co z Forsaken Gods dělá addon a ne prequel ke Gothic 4?
Příběh bude rozšiřovat ten z Gothic 3, jak dalece přesně nechceme zatím říkat, ale je jisté, že Gothic fanoušky uspokojí.
WoG: Děkujeme za rozhovor. Na závěr přejeme vašemu týmu mnoho úspěchů a ještě jedno - v tiskovém prohlášení k addonu bylo uvedeno, že je kladen důraz na mínění fanoušků. Jak ještě můžeme přispět?
Především můžete od 1. května vybírat německý název pro Forsaken Gods. Co bude dál, to zjistíte.
Načítám data ...
Nahoru