!30!

Sekce: Fanart / Vydáno: 30.6.2006 21:30 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Třicet! Číslo, které symbolizuje dnešní den. Ani ne tak kvůli datu, ale hlavně kvůli další, už třicáté, části povídky GOTHIC od Garretta. Výraz 'povídka' už není zdaleka dostačující, jelikož, a to si troufám tvrdit, tohle dílo je rozhodně největší svého druhu na fanstránkách o Gothicu v Česku, Slovensku a je velmi pravděpodobně že i na celém světě. Posuďte sami. Na téměř 230 stranách ve Wordu, 3700 řádcích v PsPadu se rozléhá celkem více než 850 000 znaků parádní atmosféry, která podle slov mnohých čtenářů dokonale vystihuje tu ze hry.

Za připomenutí také stojí, že úplně první díl vyšel na den přesně před rokem. Nikdo v té době nečekal, že to Garrett s psaním dotáhne tak daleko. Už za tohle si zaslouží absolutorium a ještě zdaleka nejsme na konci. Kdo ví, zda se k němu vůbec někdy dobereme.

Občas mi někteří z vás píší, kdy konečně bude další pokračování příběhu, že už se nemůžete dočkat až si jej zase budete moc před spaním přečíst. Jiný člověk zase dává vědět, že povídku tiskne a ukazuje ji ve škole kamarádům, a zároveň vysílá pochvalná slova na adresu autora. Nejlepší, co můžete udělat, je vyjádřit se přímo Garrettovi na na Gothicz fóru. Žádná slušná reakce rozhodně nebude do počtu a každá pochvala ale i konstruktivní kritika nedostatků (kterých je minimum a velmi těžko se odhalují :)) je ku prospěchu věci.

Na závěr toho skromného úvodníku bych Garrettovi za všechny jeho dny a noci strávené nad psaním Gothica jménem všech čtenářů poděkovat. A nejen za to. Takže:

"Garrette, jsi nejen vynikající spisovatel, ale také skvělý člověk. Díky!"

Nyní už ale neváhejte a vzhůru do TŘICÁTEHO GOTHICA.

A najednou cosi ruplo. Okamžitě jsem se přestal hýbat a strnul jsem v pozici s pohledem králíka, před kterým se z čistajasna odněkud vynořil vlk. Lano vrzalo celou dobu, ale tohle bylo rupnutí! Rupnutí a já byl teprve nanejvýše v půlce! Bože! Vytrval jsem v té krkolomné poloze několik dlouhých chvil a čekal jsem, kdy to zpropadené lano povolí. Nestalo se tak a já se tedy osmělil k dalšímu lezení. Tentokrát jsem se s tím nepáral, snažil jsem se, aby se to odbylo co nejdříve.

Lezl jsem, studený pot mi stékal po zádech. Zdálo se, že Innos s Adanosem se nade mnou smilovali. S každým uzlem jsem se ocital níže a níže a s každým uzlem jsem se cítil o trochu lépe. Nevím, jak vysoko jsem mohl být, vím jen, že jsem zaslechl hlasité rupnutí, že se mi v tu chvíli zastavilo srdce úlekem a provaz, který jsem doposud třímal napnutý jako struna luku, mi v rukou zplihl...
Načítám data ...
Nahoru