G3 test @ Eurogamer

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 5.10.2006 15:00 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Německý server eurogamer.de dostal do rukou finální verzi Gothica 3 a včera na svých stránkách přinesl krátký článek s poznatky z prvních dvou hodin hraní. Přinášíme vám jeho překlad.

Dnes (4.10.2006, pozn. překladatele) ráno v 8:15 k nám dorazila hotová verze Gothica 3, kterou Piranha Bytes v uplynulém týdnu poslali do lisovny. Má zvědavost se nedala udžet a tak jsem hru okamžitě nainstaloval na první kousek hardwaru (notebook), který byl zrovna po ruce. Asi po dvou hodinách herního času vám opatrně oznamuji první verdikt: Gothic 3 se dá bez problému nainstalovat a spustit. Během dvou hodin hraní jsem nenarazil na jakýkoli bug, hra nespadla ani jednou. Na mém středně dobrém počítači s procesorem 2,13 GHz, grafickou kartou GeForce Go 7800 GTX a 1 GB RAM běží relativně plynule na střední detaily v rozlišení 1024x768 - i když se příležitostně trhá, když například běžím kolem táboráku obklopeného NPC postavami.

Nástup do hry a příběhu je díky tutorialu z dynamicky zapojených tipu jednoduchý a efektivní. Doposud jsem mohl splnit více menších úkolů a projít si boji se skřety, mrchožrouty a divočáky. Zajímavost při boji: Hrdina každým kliknutím levým tlačítkem myši mlátí zaměřeného protivníka ostošest, pravým tlačítkem myši blokuje útoky. Jako fanda Gothica 2 jsem si s ovládáním rychle spřátelil. Také uložení a nahrání pozice fungovalo v krátké zkoušce bezvadně.

Se slzou v oku jsem DVD předal své kolegyni Tanje, aby už dnes mohla začít s regulérním testem. Můj osobní dvouhodinový závěr: Už se nemohu dočkat, až si Gothic 3 zahraji 13.října doma na svém silném počítači. Strach z "totálně zabugované hry" je po dvou hodinách pryč. Tím víc se těším na den vydání. Atmosféra Gothica je znát již od první minuty, doprovodná hudba je špičková a už jsem také našel královský šťovík. (Netuším, jestli je i v G3 tak vzácný jako v předchůdcích.) Grafika je pěkná i na střední detaily na notebooku, hardwarové nároky jsou ale znatelně vysoké.
Načítám data ...
Nahoru