WoG test - Zbraně

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 7.10.2006 18:25 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Další novinka o testu Gothica 3 serverem worldofgothic.de. Nyní se budeme bavit o zbraních. Jak píše tester Vabun:

Zbraně se dělí do těchto kategorií:

  • jednoruční zbraně (na obrazovce statistik Meče)
  • obouruční zbraně (na obrazovce statistik Velké zbraně, u učitelů Sekery)
  • kouzelné svitky
  • luky
  • kuše


A samozřejmě štíty. Existují také některé obouruční zbraně, k nimž není potřeba dovednost Velké zbraně.

Nezávisle na bojovém systému existují určité atributy (např. síla, kovařina, lov,...), které když dosáhnout určité hodnoty (např. síla 150), můžete si za 5 dovednostních bodů uvolnit nějaký skill (např. Velké zbraně), a když později sílu ještě více zvýšíte, můžete se eventuálně naučit vyšší stupeň dovednosti (také za 5DB, např. Velké zbraně II potřebují 200 síly a Velké zbraně I). Poté tedy můžete použít "větší" zbraně a ty velké ovládáte lépe.

Zbraně také způsobují různé druhy škod, například řezné a drtivé. Když pak bojujete třeba proti koslivcům, řezná zbraň na ně moc nepůsobí (protože na nich není moc co řezat) ale zbraň působící drtivé škody jim ubližuje hodně (jelikož na nich je co drtit), takže řeznou zbraní musíte zasadit tak 5 ran, kdežto s drtivou stačí pouze 2, než je bestie mrtvá.

Zbraně také mohou mít různou "bonifikaci", například otrávená, požehnaná, nabroušená, skřetobijící nebo použitá. Zatím Vabun neví, jaký přesný účinek tyto přívlastky mají.

Když bojujete s jednoruční zbraní, můžete používat štít (poté co se naučíte patřičný skill). Ten zvýší hodnotu zbroje (a dá se s ním pravděpodobně provést jeden speciální úder).

Na závěr krátce k magickým holím. Když je nosíte jako mág, získáte dodatečné body k zbroji. Mág ji nese většinou v levé ruce, kouzlí pak pravou. Pokud se naučíte určitou dovednost, můžete pak stiskem pravého tlačítka mysí holí vyvolat magický štít, který vás má bránit před nepřátelskou magií.
Načítám data ...
Nahoru