Gothicz.net v novém kabátě

Sekce: Obecné, internet / Vydáno: 1.7.2007 10:40 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Svěží letní vítr přivál na naše stránky nový design. Věřím, že se většině zalíbí více než předchozí příliš pravoúhlý vzhled. Součástí nové grafiky je i velký balík změn na stránkách. Postupně se je pokusím všechny představit, ačkoli je velmi pravděpodobné, že na něco zapomenu.

Práce na tomto balíku (ani ne tak na grafice jako na obsahové části) jsme s Pauliem započali přibližně před měsícem a rozhodli jsme se

  • zrušit anglickou verzi stránek
  • zrušit pravé menu; anketa přesunuta do menu levého (hlasujte v nové anketní otázce), dva roky neaktualizovaný kvíz končí v propadlišti dějin.
  • kompletně zrevidovat obsah webu
  • převést do skriptů hromadné stránky (bestiáře, npc, úkoly), což je prozatím hotovo v sekcích G1 a na 90% v G2; datadisk a G3 sekce bude následovat, v plánu je i konverze Marvin databáze do designu našeho webu.
  • omezit obsah některých sekcí; tzn. například v bestiáři se již nezobrazují další dva obrázky příšery, u lokací zmizela kvanta screenshotů a nahradily je pohledné malé obrázky.
  • sjednotit vzhled všech předmětových stránek; ty prošly kompletním skriptováním a nyní používají jednotnou stránku částečně modifikovanou pro potřeby určitých předmětů.
  • zpřehlednit menu; jednotlivá menu jsou nyní příjemně rozdělena do menších podkategorií, které usnadňují vaši orientaci.


Nesmím také zapomenout zmínit dokončení povídkové revize v sekci Fanart, které povídky jsme smazali vám možná sdělí sám Paulie v některé z dalších aktualizací. U povídek jsme také zavedli skript, který nám s nimi podstatně usnadňuje práci. Vy, jakožto obyčejný smrtelníci, si všimnete pouze nové (lepší) hlavičky u každé povídky.

Podstatná věc na závěr - není to hotové. Design představoval jen zlomek práce, kterou jsme museli s Pauliem vynaložit. Nyní nám mnohde chybějí obrázky (u předmětových stránek chybějící obrázek nahrazen obrázkem univerzálním). Tyto obrázky budou časem doplňovány, záleží, jak to půjde.

Pokud někde najdete nějakou chybu, věc, o které si myslíte, že nevíme (o chybějících obrázcích nejspíš víme), napište do tohoto topicu na fóru. Diskusi o designu můžete vést o kousek vedle.

Za menší pomoc s herbáři a názory na design patří také dík Charlymu.

Pokud se vám web zobrazuje podivně, případně jdou někde vidět obrázky ze staré verze, zkuste nejdříve CTRL+F5, než napíšete do zmíněných témat.
Načítám data ...
Nahoru