Nová hra od PB má být víc "Gothic" než byl Risen

Sekce: Série Gothic / Vydáno: 1.9.2015 19:21 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
O tom, že Piranha Bytes pracují na svém novém projektu pod názvem Elex, jsme již psali. Nedávno vyšlo interview s Björnem, letitým členem týmu, který mimo otázky na vlastní hru čelil dotazů, proč se PB zase jednou nevrátili k sérii Gothic.

Z interview vybíráme následující střípky.


Série Gothic má zejména v Evropě obrovskou fanouškovskou základnu. Hráči neustále hledají něco nového, co by se týkalo vašich her. Přemýšleli jste někdy nad pokračování se sérií Gothic neby byl Elex vaší první volbou?

Když se zeptáte tří lidí, co bylo tou skvělou věcí na hrách Gothic, dostanete pět názorů. Společným jmenovatelem vždy je "protože díky atmosféře byla ta hra tak dobrá". Zanalyzovali jsme všechny předchozí tituly a myslíme si, že ve hře bylo spousty ohromujících situací. Všechny tyto věci chceme dát dohromady v jedné hře. Další Gothic neděláme, protože chceme dělat Elex.

Takže spojujete vše, co bylo na minulých hrách nejlepší?

Ano, ale tentokrát v úplně jiném zasazení, protože sci-fi a post-apokalyptické elementy to pro nás dělají zajimavé a navíc je to výzva. Vložili jsme to do takového hybrida, zasazení, kterému říkáme science-fantasy. Doposud jsme vždy tvořili fantasy hry, už je to tak 17 let. Myslíme si, že je čas pro nový začátek. Pokud bychom se pustili do další hry Gothic, cítili bychom se jako ve skříni. Navíc mnoho fanoušků má svou vlastní představu, o čem hry Gothic jsou - musíte tam zařadit Xardase, Miltena, atp. Očekávání, které musíte splnit, jsou tak velká, že na ně říkáme "ne, chceme mít volnost v rozhodnutí, co budeme dělat", a Elex je naší odpovědí.

Myslíte, že se fanoušci série Gothic budou v Elexu cítit jako doma?

Ano, v této hře bude mnohem více Gothica, než bylo v Risen.


Celé interview si můžete přečíst v angličtině tady.



Fanstránku vytvořili El Kamilkolektiv autorů.
Všechna práva vyhrazena.
© 2004 - 2024 TOPlist

Jsme na Facebooku
Přepnout na PC verzi
Načítám data ...
Nahoru