Filmová soutěž Khoriniský Drak letos přinesla pět snímků

Sekce: Fanart / Vydáno: 1.11.2017 20:28 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
I letos přes léto se fanartoví tvůrci utkali ve filmové soutěži Khoriniský Drak. Časově nenáročnější odvětví fanartové tvorby na našem fóru přineslo souboj čtyř zkušených autorů, z nějž vyšlo celkem pět děl. Pojďme si je i vítěze představit.

Lov čarodějnic / Pivl - Pivlův 40 minut dlouhý film s čarodějnickou tématikou se prezentuje krásnou grafikou z DX11 módu, skvělými vizuálními efekty, výborným zvukem a temným příběhem. Zaslouženě získal nejvíc hlasů a stává se vítězem soutěže! Film si můžete přehrát na YouTube.

Bren a Eron jsou lovci čarodějnic - Pro někoho nemilostní zabijáci, pro jiné obyčejní podvodníci. Jejich cesta je zavede na podivné místo - Do vesnice v horách, kde kopce zdobí úrodná pole a vinice, v řece žije spousta ryb a lidé neznají válku a nemoci, avšak pod povrchem se ukrývají temná tajemství. Zakázka na hlavu čarodějnice se náhle začne stávat osobní, když si Eron uvědomí, že vše souvisí s jeho minulostí.


Ovčí let / Vojta1122 - Vojta připravil nejdelší dílo soutěže (45 minut). Opět nás napíná svým mysteriozním příběhem okolo archeologa Severina, jenž se podílí na vykopávkách v Alkwinově údolí. Ne vše ale jde podle jeho plánu a brzy je nucen řešit úplně jiné problémy. Ovčí let zabodoval zejména plnohodnotným dabingem, ani to mu ovšem na prvenství nestačilo, a tak nakonec bere druhé místo.

Ancient Hymns to praise the Lord Satan: The Bell Witch / Jenik - Jediný hudební klip v soutěži to měl v souboji s klasickými filmy složité a nakonec si odnáší bronzovou příčku. Klip na písničku The Bell Witch z alba In the Shadows od skupiny Mercyful Fate pojednává o stejnojmenné legendě, která se stala v půlce 19. století v Americkém Tennessee. Rodina Bellů je sužována tajemným duchem čarodějnice, která zde byla kdysi umučena. Těšit se můžete na klip plný inovací, výborných textur a kytarového umění samotného autora.

Bezejmenný hrdina a ptačí chrám / Howky - Howky za poslední roky proslul svými kreslenými filmy a jinak tomu nebylo ani letos. Jeho humorný film pojednává o výpravě Bezejmenného a piráta Grega na opuštěný ostrov, kde má být ukryt poklad nezměrné hodnoty. Po cestě kromě vtipných situací musí dva přátelé řešit i mnohé překážky. Howkyho humorný snímek vyhrál ocenění za nejlepší plakát soutěže a celkově se umístil na čtvrtém místě.

Les / Howky - Druhý Howkyho snímek představuje trochu jiný - temnější - styl kresby a totéž by se dalo říct o jeho příběhu. Tématika čarodějnic odsunuje autorův klasický humor do ústraní a přináší nám vážný děj. Oba Howkyho filmy jsou nadabováné, čímž se z tohoto ročníku Draka stává ročník přelomový, neboť namluvena byla většina soutěžních snímků.

Přejeme příjemnou podívanou. Nezapomeňte napsat autorům své dojmy u nás na fóru. Mrknout můžete i na detailní výsledky soutěže a na její historickou kroniku.




Načítám data ...
Nahoru