Interview @ Aspyr

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 10.10.2006 16:08 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Na oficiálním webu Gothica 3 od Aspyru (gothic3.aspyr.com) si můžete přečíst interview s Kaiem Rosenkranzem o soundtracku ke G3 (v angličtině). Přinášíme vám krátký výtah. Díky Gaspymu za echo.

Kai Rosenkranz, který má nyní na starost zvukovou stránku hry, se vyjádřil na toto téma. Prohledal celý svět, aby našel ty nejvhodnější a nejlepší muzikanty, od kterých si nechá stvořit své vysněné hudební dílo. Nakonec do svých řad povolal orchestr s názvem Bochumský symfonický orchestr, skupinu bubeníků GOCOO z Japonska, zpěvačku Lisbeth Scott z L.A. a také vokalisty z naší České národní filharmonie, u nichž uvedl, že patří mezi nejlepší na světě. Nechybělo spousty dalších pěvců a menších skupin. Uvedl, že se řídil třemi hlavními cíli.

Prvním je zachování zvukové atmosféry z předchozích dílů a zároveň přijít s něčím novým. Druhým cílem, vcelku odvážným, bylo pro Kaie dosáhnout kvalitami hudby v Gothicu 3 Hollywoodských velkolepých soundtracků, které by emotivně zapůsobily na člověka. A třetím, velice důležitým aspektem pro herní hudbu, vytvořit a pospojovat ji tak, aby zněla do uší hráče podle toho, co zrovna ve hře dělá. To znamená, že pokud své kroky povedete například ulicemi měst, bude vaše uši obohacovat příjemná muzika pomalejšího rázu. Jakmile se však vaše cesty zkříží s cestami někoho (něčeho) jiného a nezbyde než tasit zbraň, hudba zpřísní a zrychlí.
Načítám data ...
Nahoru