Souhrn roku 2023

Sekce: Série Gothic / Vydáno: 30.12.2023 14:34 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Tak, rok 2023 je už skoro za námi. Přinášíme krátký souhrn toho nejdůležitějšího, co se kolem her Gothic a kolem naší komunity letos odehrálo. Do roku 2024 vám všem přejeme vše nejlepší!

V září vyšel port původního Gothic 1 na Nintendo Switch - více zde.

V listopadu pak vyšel Switch port i pro Gothic 2 s datadiskem - více zde.

Vyšla česká lokalizace pro rozsáhlou modifikaci Kroniky Myrtany: Archolos - více zde.

Gothic Remake je stále ve vývoji. Datum vydání zatím neznáme, ani žádného gameplay videa jsme se letos nedočkali. Ze zveřejněných materiálů vybíráme vzhled Diega a trailer s atmosférou ze Starého tábora.

I letos jsme na našich komunitních kanálech pořádali tradiční fanartové soutěže. Zde jsou jejich výsledky:

Soutěž Komiksový král letos přinesla devět komiksů. Zvítězila Riki se svým komiksem Nový zákon, který pojednává o osudu paladina Lothara z Gothic 2. Výsledky a jednotlivé komiksy najdete zde.

Závěr roku i letos vyplnila povídková soutěž Zlatý Diego. Jejím vítězem se letos stal Janp s povídkou Milý příteli na téma Přítel skřetů. Všechny povídky jsou k přečtení zde.

I letos přibylo na náš Youtube kanál několik nových audiopovídek. V našem seznamu jich již máme více než dvacet. Poslouchejte zde.

Filmová soutěž Khoriniský Drak se letos sice nekonala, i tak ale Vojta1122 vydal začátkem roku nový fanfilm. Jedná se o filmovou adaptaci druhé části slavného textu René Descarta Meditace o první filosofii. To vše za hlasového doprovodu Máry RockDémona! Film najdete zde.

Tak, to je pro rok 2023 vše.



Načítám data ...
Nahoru