Dietrich Limper odpovídá na WOG

Překlad z NJ: El Kamil
Vydáno: 25.6.2008

Jak bude vypadat vzhled postav? Budete se orientovat na G1-2 nebo spíš na G3?
Snažíme se zůstat věrní Gothic univerzu jak je to jen možné. Pokud máme nějaké nejasnosti, snažíme se přihlížet k příběhu série Gothic a v případě této featury v tom pokračujeme. Tam, kde i přeze všechnu snahu není možný další vývoj, orientujeme se na ty předchudce, kteří dávají nejvíc smysl. Ve většině případů to jsou Gothic 2 a Gothic 3, jsou tu ale také rozhodnutí, při kterých jsme se nechali více ovlivnit Gothicem 1.
Budou skřeti vypadat spíš jako v G1 nebo jako v G3?
Naši milovaní skřetí kolegové ještě vůbec nespatřili světlo světa. Až tomu tak bude, budeme moci lépe posoudit jejich podobnost s předchůdci a pak vám dáme vědět.
Kteří dabéři budou mluvit postavy ve hře? A jsou u pěti přátel všichni stejní jako v předchozích dílech? Máte pro vedlejší postavy dabéry z Gothica 1 nebo 2?
Tato otázka byla už dřív zodpovězena, ale ještě jednou to shrnu. Samozřejmě se pokoušíme opět získat známé dabéry. Záleží však na spoustě faktorů, jestli se to povede u všech charakterů. Jednání každopádně probíhají.
Je rozhodně dobře, že je u Gothica 4 alespoň jeden velmi zkušený autor RPG. Mohl bys nám prozradit něco o svých kolezích?
V našem týmu se momentálně nachází víc než hrstka lidí, kteří mají nějaké zkušenosti s doposud vydanými RPG nebo MMORPG. V budoucnu vám je na fóru určitě všechny představíme.
Jaké to vlastně je spolupracovat s více autory? Jak si dělíte práci? Předpokládám, že to není tak, že by jeden psal první třetinu dialogů, ten další druhou a ten poslední zbytek. Dostává každý určité postavy a informace, jaké by ty charaktery měly být? Jak pak dáváte všechny dialogy dohromady?
To je jedna možnost. Ta druhá je taková, že jeden autor píše příběh a jeho pozadí a druhý dialogy. V některých případech pracuje ten třetí spolu s designéry levelů na textech úkolů a ostatních textech na obrazovce. Takže v principiálně se jednotlivé úlohy mohou rozdělit vertikálně i horizontálně. Snažíme se o takovou specializaci, že každý dělá na tom, v čem je nejlepší.
Co roční období? Bude ve hře změna ročních období?
Ve hře jsou klimatické zóny, v nichž vládnou různá roční období. Co se týče kompletní změny ročních období v rámci jedné klimatické zóny, to jsme ještě nikdy nezkoušeli.
Budou postavy vypadat zase tak hloupě jako v G3?
Podle prvních screenshotů s postavami si na tuto otázku budete moci sami rychle odpovědět. Jejich zveřejnění ale ještě trochu potrvá.
Budou ve hře nějaké odkazy na příběh předchozích dílů? Předměty, vzpomínky, spisy, dialogy?
Gothic 4 se samozřejmě nehraje ve vzduchoprázdnu, odprostěném od všech předchůdců. Určitě budou ve hře různé Aha-zážitky a odkazy na předchůdce.
Budou ve hře nějaké Eastereggy?
Hehe, to samozřejmě nebudeme v žádném případě prozrazovat, kdo by z toho pak měl radost? Humor určitě nepřijde i přes všechnu vážnost příběhu zkrátka.
Je v plánu demo pro Gothic 4?
Tuto otázku bychom rádi zodpověděli později společně s JoWooDem.
Bude design monster opět věrohodný nebo zasadíte do hry zvířata z jiných RPG?
Zvířata z jiných RPG? Ne, jak už bylo řečeno, budou staré bestie a nové.
Budou ve hře létající zvířata jako harpyje, draci, démoni, upíři, ptáci a krvavé mouchy?
Nechte se překvapit.
Zůstane Xardasovi jeho jméno?
Hmm, zajímavá otázka. Buď se Xardas už vůbec neobjeví nebo nás zase poctí svojí přítomností. To bude napínavé až do konce. Jestli ale bude hrát nějakou roli, určitě to nebude pod novým jménem.
Bude ve hře jedna nebezpečná oblast jako v G1?
Jedna nebezpečná oblast? Jen jedna? Celý svět je nebezpečný a hráč se bude muset mít pořád na pozoru.
Jaký význam budou mít skřeti, když už válka skončila? Jaká je nová hrozba? Jak budou skřeti reagovat na lidi?
Skřeti mají kromě války také právo na existenci, nežijí přeci jen proto, aby byli zabiti. Jaká je nová hrozba? No, o tom samozřejmě nebudeme nic prozrazovat.
Budou ve hře rytířské pevnosti jako v Zaklínači?
Kdo ví?
Budou ve hře napínavé dungeony, v nichž se hráč ocitne v tamných jeskyních nebo v chrámu a narazí na nemrtvé?
Tato otázka tu už byla. Samozřejmě budou ve hře nějaké dungeony, ale co v nich konkrétně potkáte, to se nechte překvapit. Nebo snad má být u vstupu do dungenu cedule s nápisem: Připrav se na - 15 zombií, 23 nemrtvých, 1 boss lich? Nuda, ne?
Máte už hotové NPC a zvířata?
Samozřejmě ne všechni, ale mnoho, mnoho zvířat, monster a NPC postav je už v různých fázích a koukají na nás ze zdí našich kanceláří. Vypadají skvěle.
Kdy vydáte screenshoty z pravého světa?
Brzy.
Budou ve hře přízrační válečníci?
Kdo ví?
Datadisk pro Gothic 3 má zacelit mezeru mezi G3 a G4. Jste s jeho vývojáři v přímém kontaktu nebo jde všechno přes JoWooD?
Přesně řečeno: Příběhy datadisku G3 a G4 na sebe musí navzájem navazovat. Jak si asi dokážete představit: Navrhnete příběh a lidi od datadisku vám pro něj musí zkonstruovat základní kamen a nebo je příběh vyvíjen spolu s datadiskovým týmem. Detailně bychom se o tom nyní nechtěli vyjadřovat, ale slibujeme, že tak brzo uděláme.
Načítám data ...
Nahoru