Interview s Trinigy o enginu Vision

Autor: Gaspy
Vydáno: 4.7.2008
Překlad: Charly
Mohl by ses nám prosím představit? Řekni nám něco o své historii, začátcích a podporovaných hrách...
Trinigy má dlouhodobou historii vývoje středního proudu a má kořeny v devadesátých letech minulého století. Původní zakladatelé Trinigy pracovali na projektech souvisejících s 3D enginem de fakto už od 1995; jejich zápal nakonec vyústil do publikování technického dema na webu na konci devadesátých let, který upoutal velkou pozornost. No, a v důsledku těch obrovských ohlasů jsme se rozhodli naše úsilí zaměřit profesionálním směrem.

Od svého oficiálního založení ve 2003 se Trinigy úspěšně vyvíjelo. Klientela Trinigy se stále zvyšovala a jsme hrdí, že spolupracujeme se studii v Německu, Evropě, Asii a i v Severní a Jižní Americe. V důsledku expanze Trinigy otevřela pobočku v Austinu, v Texasu, ke konci roku 2007 pro lepší podporu Severoamerických zákazníků a posílení pozice na trhu v USA.

Trinigy moderní Visione Engine pomáhá tvůrcům her přinést na obrazovky PC a next-generation konzolí věrohodnéjší grafiku a současně dramaticky redukovat čas a námahu pro vývoj. S více než 75 herními tituly pro PC, Xbox360(tm) a Playstation(r)3 na bázi Vision Enginu je Trinigy jednou ze světových špíček. Herní studia jako Firefly Studios, Take 2, Neowiz, dtp Etnertainment a Spellbound na Vision spoléhají při vývoji svých nových titulů.
A co hlavní přednosti Vision Engine a jeho nejlepší vlastnost?
Architektura Vision Engine je extrémně flexibilní a vysoce modulární, přičemž současně vykazuje vysokou výkonnost. Je mnohem flexibilnější a celkově mnohem lépe fungující nežli jednorázová herní řešení, která můžete vidět. Přičemž současně obsahuje mnoho zabudovaných vychytávek a silných, rozšířitelných nástrojů v jednom balení, čehož kombinace z Vision činí unikátní nástroj pro střední proud. Řekl bych, že to je i jeden z důvodů, proč počet licencí Visionu tak rapidně roste.
Řekni mi prosím více o jeho kompatibilitě s ostatními vývojovými programy a nástroji...
Máme velmi výkonný exportér pro 3D Studio Max a Mayu. Dále zasíláme moduly pro spolupráci s celou řadou dalších programů středního proudu: Kynapse (UI), SpeedTree(rostlinstvo), PhysX (fyzika), Bullet (fyzika), FmodEx (zvuk), Scaleform (UI), ProFX (textury). A bude toho více!
Jak to vypadá s podporou DirectX 10?
DX10 verze Vision enginu bude k dispozici na konci tohoto roku.
Budete vydávat novou verzi 6.4, která bude debutovat na GDC 08. Jaká nová vylepšení přináší?
Budeme vydávat Vision 7.0 v červnu, která je jedním z největších technologických pokroků v historii Vision Engine. Přepsali jsme většinu algoritmů pro renderování statických objektů a terénu. Nová verze je určena pro rozměrný, pohyblivý streamovaný obsah při vysokých frame-rate a nízkých nárocích na paměť na PC i konzolích. Současně přidáváme nový zvukový modul, Bullet fyziku (dodatečně k PhysX), lepší debubbing funkčnosti skriptů, vylepšený multireading a řadu dalších vychytávek.
Je Vision náročné na hardware?
Vision je velmi dobře optimalizováno a je vytvořeno tak, aby ze všech platforem dostalo co nejvíce. Zatímco Vision může využít obrovské množství CPU a využít pokročilé vlastnosti GPU, může běžet dobře i na kartách pro Shader 2.0.
Jaký druh efektů osvětlení jste schopni využít ?
Vision zvládá už v základu přímé i rozptýlené světlo včetně dot3 lightmap s radiací. Vzhledem k tomu, že architektura Visionu je vytvořena pro flexibilitu a modulárnost, je velmi snadné vylepšit nebo i nahradit původní systém osvětlení. Někteří z našich zákazníků používají SSAO a PRT.
Jeden z vašich partnerů je Spellbound Entertainment a jejich nová hra Gothic 4 Arcania by měla být postavena na vašem enginu. Co mi můžete o této spolupráci říct?
Obáváme se, že tohle nemůžeme komentovat. Pro jakékoliv informace vztahující se ke konkrétním herním titulům se obraťte přímo na příslušná studia. Oceňuji, že to chápete.
A nějaká poslední slova?
Nejprve bych chtěl vyjádřit své upřímné díky za váš zájem a příjemný rozhovor. Doufáme, že jsme trochu objasnili co je Trinigy a odkuch pochází, spolu s nějakými informacemi z první ruky o Vision 7.0

Zůstaňte s námi - úžasné novinky a herní tituly vás čekají!
Načítám data ...
Nahoru