Interview s JoWooDem

Vydáno: 13.9.2010

Koncem srpna 2010 jste měli možnost prostřednictvím našeho fóra položit otázky JoWooDu, distributorovi Arcanie. Nyní vám přinášíme odpovědi. Děkujeme také českému distributorovi, Comgadu, za zprostředkování a překlad celého interview.

1. Už víte, kdy vydáte demo? Bude to ještě před vydáním hry, případně jak dlouho?
Ano, demo je v plánu! Všichni si budou moct hru zkusit ještě před vydáním hry. Datum vydání dema zveřejníme brzy.
2. Bude v Arcanii něco jako "marvin" mód?
Ne tak úplně, ale ve hře bude hezký cheat mód. :-)
3. Bude mít Arcania jen jeden konec nebo se hráči mohou těšit na alternativní konce v závislosti na svých rozhodnutích?
Hráči se můžou těšit na jeden epický konec. Rozhodli jsme se, že se budeme soustředit na epickou zápletku, a ne na pět různých nedopečených příběhů.
4. Jak velké důsledky budou mít naše rozhodnutí? Jestli o nějakém důležitém rozhodnutí padne třeba jen pár vět na konec, nebo se to rozvine tak, že tam bude třeba nová postava anebo nějaké monstrum přibude, případně se od onoho rozhodnutí bude odvíjet úplně jiný děj atd.
Samozřejmě bude ve hře několik bodů, ve kterých budou vaše činy mít následky pro okolní svět. Konec ale bude jen jeden.
5. Jaká je průměrná herní doba hlavní linie Arcanie bez vedlejších úkolů?
Řekl bych tak kolem 30 hodin. Je velmi těžké předpokládat herní délku u RPG her, neboť do vždy závisí na stylu hraní, který má každý jiný.
6. Plánujete vydat nějakou další hru ze světa Gothic?
Hohó, jeden nikdy neví. ;)
7. Bude Arcania uzpůsobena pro možnost modifikací od fanoušků? Budou k dispozici potřebné nástroje, případně bude existovat nějaká podpora přímo od JoWoodu pro fanouškovské modifikace?
Modifikační nástroje považujeme za nedílnou součást vztahů s komunitou a rozhodně tuto možnost zvážíme poté, co hra vyjde.
8. Bude Arcania podporovat tolik moderní 3D zobrazení na PC a konzolích?
Na konzolích určitě ne. Co se PC týče, zrovna tuto možnost zvažujeme.
9. Má Arcania nějakou pro sebe typickou věc či příšeru, která by jí symbolizovala nebo byla jejím maskotem (příklad třeba Risen a jeho gnóm)?
Řekl bych, že podobnou roli v Arcanii plní mrchožrouti, co se monster týče. Ale důležitými symboly této značky jsou i "staří přátelé" a postavy známé z minulých her!
10. Komunita okolo hry Gothic měla různorodé reakce v průběhu vývoje Arcanie, ne vždy byly tyto reakce pozitivní a bylo určitě složité udělat hru tak, aby vyhovovala všem a byli spokojeni všichni. Jaké jsou reakce komunity nyní, po zveřejnění mnoha dalších informací a po již téměř ukončení vývoje a vydání déma (ač jen na veletrhu)?
Myslím, že by si každý měl tu hru nejdřív sám zahrát a pak si udělat vlastní úsudek. Zúčastnili jsme se letos již mnoha přehlídek a zpětná vazba od hráčů, kteří se k hratelné verzi hry dostali, byla vynikající! Reakce hráčů mě popravdě velmi těší a po vydání hry se o ně samozřejmě budu zajímat na fórech.
11. Bude ve hře stále něco, co bude připomínat Piranha Bytes?
Ano, řekl bych, že takových věcí, které vám připomenou Piranha Bytes nebo spíš starší hry ze série Gothic, je ve hře dost. Dobrými příklady můžou být drsné dialogy, detailně zpracovaný svět a úžasné postavy.
12. Chystáte nějaké rozšíření Arcanie v podobě například datadisku nebo DLC?
To ponechám bez komentáře.
13. Na čem se začalo pracovat dříve? Na programování herního světa, nebo na detailním příběhu?
Vlastně to šlo tak trochu najednou. Vzhledem k tomu, že Gothic už je zavedenou značkou, mohli jsme začít navrhovat svět a zároveň přemýšlet nad různými příběhovými náměty. Nejspíš víte, že původní koncept Gothic 4 se od současného stavu velice lišil.
14. Je možné hru dohrát bez používání střelných zbraní a magie?
Jasně. Záleží přeci jen na hráčích, jak budou bojovat!
15. Budou NPC nějak reagovat na kradení?
V některých situacích se to zobrazí v dialozích.
16. Bude úroveň hrdiny ovlivňovat zisk zkušeností ze zabitých monster?
Inu, to by v podstatě byl jen další prostředek, jak hru vyvážit. Tuto techniku jsme nezaváděli, protože různé množství zkušenosti potřebné pro další úroveň nám v tomto ohledu přišlo jako dostatečné řešení.
17. Vysvětlíte nějakým způsobem v Arcanii život Rhobara III. před bariérou?
Možná, to uvidíte sami. :-)
Načítám data ...
Nahoru