Interview s CP teamem - část II.

Překlad: El Kamil
Vydáno: 27.12.2008

6) Zbroje v G3 byly jen pro srandu - mění na tom něco nový patch?
CPT: Ano, mění. Oh, chcete více detailů? No, byla to otázka typu ano/ne přece :).
7) Mnoho hráčů si stežuje na generovaný obsah truhel. Opět - mění na tom nový patch něco?
CPT: Ne. To by znamenalo naplnit každou truhlu manuálně. Na to nemáme čas.
8) Co nějaké větší změny - nové perky, vylepšené úkoly, nové NPC?
CPT: Žádné nové nebo vylepšené úkoly, žádné nové NPC, s kterými by hráč mohl interagovat. Pouze jeden nový perk, který byl již oznámen v původním manuálu, ale nebyl obsažen ve hře.

Tento patch je stále jen patch, i když bude obsahovat spoustu nových věcí a oprav, nový obsah, který by vylepšoval hlavní nebo vedlejší příběh není jeho součástí. Nové věci nejsou vždy nové předměty.

Ale připravili jsme půdu pro případné moddery, a protože máme v týmu Humanforce, tvůrce balíku questů, má hra dobrou základnu pro tvorbu dalšího obsahu. Nicméně žádný Mod-Kit nebude.
9) Vylepšuje nový patch hardwarové nároky hry, stabilitu nebo optimalizaci?
CPT: Vlastně jsme mysleli, že Gothic 3 by již nebyl Gothic hrou, kdyby neobsahoval žádné bugy. Takže jsme se rozhodli ponechat pár věcí, guru a bugy vedoucí k zničení hardwaru. Urban je nyní vynikající v ničení pamětí grafických karet, na což jsme velmi pyšní. Navíc jsme implementovali "opravu", která sniží výkon vašeho procesoru na třetinu jeho skutečného výkonu. To abychom zaručili Gothicovskou atmosféru i v nejnovějším patchi.

Jen si děláme srandu. Samozřejmě bude v novém patchi pár optimalizací stability a opravu guru, jak jste byli zvyklí v předchozích patchích. Osobně si také myslíme (a také naši betatesteři), že výkon a loadingy byly vylepšeny, nicméně může se jednat jen o subjektivní názor. Nečekejte žádné zázraky. Pořád to běží na stejném enginu a my jsme jej příliš neměnili. Takže HW nároky se nesníží.
10) Co byste ještě řekli o novém patchi? Jaký byl jeho vývoj ve srovnání s předchozími?
CPT: Doba tvorby tohoto patche ve srovnání s přechozími verzemi je naprosto šokující. Práce na 1.70 nám dala mnohem více zabrat, hlavně kompilace světa byla trnem v Hans Trappově zadku, když nepracovala, jak se očekávalo. A stále nepracuje.

Avšak tento patch dává týmu možnost podívat se na věci, které nemohly být součástí některého z předešlých patchů kvůli jedinému důvodu - nedostatku času. Patch 1.7 byl plánován jako velký patch a to měl také celý tým v hlavě při jeho vývoji.

Většina "malých" bugů je již opravena, takže nám zbývají nějaké komplikovanější problémy. Zabere to i dny, než se některé z nich vyřeší, a mnoho z nich stále zbývá. Pár jich je opravdu velmi vážných, ale jak jsme řekli, víc už udělat nelze.
11) Promluvme si o vaší práci všeobecně. Bylo těžké projít ze začátku vším tím materiálem? Jaký byl největší problém?
CPT: Na začátku byla spousta problémů. Hlavně zdrojový kod, se kterým bylo nelehké pracovat. Někteří z nás řešili problémy metodou "pokus omyl". Nyní již rozumíme spoustě věcí, nicméně ne všem, jelikož k tomu všemu nebyla žádná dokumentace. Velkým problémem byla a stále je kompilace světa
12) Jaký je váš názor na NEvydání mod-kitu pro Gothic 3? Byla by vaše práce s takovým nástrojem jednoduší?
CPT: Měli jsme nějaké nástroje od Piranha Bytes. Bez nich by změny ve světě byly takřka nemožné. Dokonce i s nimi to bylo obtížné.

S mod-kitem by naše práce na jednu stranu byla snažší, nicméně na druhou stranu by byla nepotřebná, protože by na stejné věci pracovaly stovky, tisíce lidí.

Nicméně, tým zná kód, zná engine, ví že - mluvíme o G3, ne o datadisku - vydání mod-kitu by bylo obrovským projektem. A to je i ten důvod, proč tým žádných takový nástroj nevytvoří.
Načítám data ...
Nahoru