WoG test: Magie

Sekce: Gothic 3 / Vydáno: 11.10.2006 08:43 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Jak je to s magií v Gothicu 3? To bývá častá otázka hráčů. Trochu světla do tohoto problému přináší tester Amalor v rámci testu hry serverem worldofgothic.de. Amalor píše:

Verze G3: 1. Goldmaster

Dnes jsem trochu málo vyzkoušel magii. Jak to vypadá, svitky a teleportační kouzla nespotřebovávají manu. Problém ale je, že je nedostanete na každém roho. Jsem ještě celkem na začátku hry a první magieznalý člověk, který mi přeběhl přes cestu, nenabízel žádné svitky. Pro druhého jsem musel splnit nějaký úkol, než mi ukázal, co má v zásobě. O ceně svitků nemohu řici nic, ale mají být opravdu vzácné a drahé.

Jelikož jsem již našel pár svitků v různých truhlicích, dalším cílem bylo naučení se kouzla. Měl jsem právě 1000 zlatých, což by pro naučení Ohnivé koule u Innosovy svatyně stačilo. Jenže to nešlo, protože jsem neměl dostatek "Starého vědění". A pro to jsem potřeboval více zlata. Takže směr lov. Jediní protivníci v bezprostředním okolí byli skřeti, kteří byli součástí jednoho z mých úkolů, takže jsem nakonec sejmul dvě mouchy jednou ranou. Proti skřetům mi celkem užitečně pomáhal NPC pomocník... než zemřel.

Tak dobře, splněný úkol rychle zvýšil mé "Staré vědění" a tak zpět k svatyni. Ale co to? Innos mi neposkytne Ohnivou kouli! Proč? Svitky jsem bohužel spotřeboval v boji proti skřetům. Tedy ne já, ale hrdina. Občas si dělá, co chce. Abych alespoň trochu poznal, jaké to je se naučit kouzlo, naučil jsem se prostě jen "Světlo".

Kouzlo se pak objevilo v mé knize kouzel a mohl jsem jej přenést do lišty rychlých předmětů. Světlo spotřebovává 10 many (hodnota bude možná jiná ve finální verzi + patch). To zní jako celkem hodně, ale když víte, že hrdina již od začátku hry 100 many, už to jde. Z kouzlení jsem udělal pár obrázků. Vypadá to velmi pěkně. Po vyčarování kouzla se nad hrdinou objeví zářící oblak, který se postupně formuje do koule.

Závěr: Pokud skutečně chcete, můžete ovládat magii velmi rychle (jsem stále nedaleko Ardei). Není známo (alespoň mně) kolik "Starého vědění" potřebujete například na Ohnivou kouli. Prvotní dovednost boje na blízko je dost užitečná (lehká obtížnost - standardní nastavení), takže by si člověk mohl myslet, že se může koncentrovat jen na magii, pokud by chtěl hrát za mága. Zda tomu tak opravdu je, nemohu zatím říci. To ukáže až další hraní.


Zde jsou slíbené obrázky od Amalora:

Načítám data ...
Nahoru