Hrdinové série Gothic jedou Hip Hop

Sekce: Fanart / Vydáno: 13.8.2020 15:04 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Německý youtuber a fanoušek série Gothic, který si říká Jorgenson, na svém video-kanále letos publikoval už zhruba padesát hudebních videí na tématiku her Gothic. Většina z těchto dvou minutových skladeb v hip-hopovém stylu (je tam i pár metalových, disco a klubových skladeb) humorným či až absurdně humorným stylem navazuje na různé herní události.

Tak třeba Fletcher, strážce ze Starého tábora, rapuje, že máte schovat zbraň a že ve svém okrsku nestrpí žádné problémy. Mud, že vás nebude rušit. Lee o úkolech žoldáků. Hrdina s mágem Parlanem spolu hledají v klášteře kostel. Pirát Greg se do pohodového beatu prochází po svém táboře v Jharkendaru. Nejpopulárnější videa jsou hrdinovy rapy "Dej si klobásu, brácho" (humorný twist na rozdávání jehněčích klobás z kláštera) a "Ty o tom jen nevíš" (hrdina vyjmenovává své úspěchy v boji banditovi Francovi, při vstupu do tábora banditů v Jharkendaru).

Všechny skladby přitom využívají původní německý dabing. Jorgenson vzal hlasové stopy ze hry, rozdělil je podle jednotlivých vět či slov a poskládal zpátky tak, jak bylo potřeba pro hudební texty. Výsledek je opravdu vynikající.

Několik vybraných videí jsme pro vás přeložili, tak si nezapomeňte zapnout titulky, pokud potřebujete. Přeložené skladby jsou tyto:

Hrdina: Dej si klobásu, brácho
Hrdina: Ty o tom jenom nevíš
Lee: Žoldáci!
Parlan feat. Hrdina: Kde je kostel?
Hrdina: Co takhle dvě?
Fletcher: Odlož tu zbraň
Mud feat. Hrdina: Nebudu tě rušit

Doporučujeme zabrouzdat po dalších videích na Jorgensonově kanálu. Rozhodně je na co se dívat.

Napište nám sem do fóra, co na tento typ fanartu říkáte.




Při té příležitosti jsme se autora zeptali na pár věci:

Jak jsi dostal prvotní nápad na sérii hudebních videí a kde bereš nápady na jednotlivá videa?

Inspiroval jsem se youtuberem YoungScrolls, který tvoří tento tip videí pro Skyrim a Oblivion, a také ruskou a polskou Gothic komunitou. Nápady na jednotlivá videa jsou většinou spontánní a občas přicházejí z mé komunity. Gothic hry miluju a znám je velmi dobře, takže mám v hlavě mnoho nápadů a jen zkouším nové věci.

Plánuješ další hudební videa? Většinu videí máš z G2. Třeba z G3 jich máš jen pár. Je to tím, že z enginu prvních dvou Gothiců se videa dělají snadněji než z G3?

Vytvořil jsem přes padesát hudebních videí a vytvořím další. Jen chci dělat větší přestávky mezi novými videi. Většina z nich je z G2, protože to je moje oblíbená hra ze série, ale budu dělat další videa z G1, G3 a také z Risen.

Kolik práce ti dalo roztřídit všechny hlasové stopy?

Německá Gothic komunita vytvořila nástroje na organizaci a třízení hlasových souborů, takže to pro mě zase tolik práce nebylo. Co ale vezme hodně času, je procházení souborů větu po větě a hledání slov a vět a jejich doladění tak, aby seděly do hudby. Natáčení video klipů pro každou skladbu je také dost práce.

Byl jsi v situaci, že jsi napsal text pro skladbu, ale nemohl jsi najít text ve hlasových stopách? Například, kdybych chtěl, aby hrdina původním hlasem řekl "Chci jít do McDonalds". Bylo by to možné?

Nebylo by to jednoduché, ale šlo by to. Hlasové stopy můžeš rozstříhat tak, že z nich pak můžeš složit nová slova.

Jaké módy používáš ve svých video klipech?

Pro Gothic 1 mám DX11 Renderer, nějaké balíky textur a Reshade mód. Pro G2 používám DX11, Reshade mód a zmodifikovanou verzi G2: Noc Havrana (Atariar mód). Pro Gothic 3 používám Content mód 3.1.

Které z tvých videí je tvoje oblíbené a proč?

Nedávno jsem vytvořil skladbu The Crew (Posádka). Většina ze členů lodní posádky z Gothic 2 v ní hraje roli. Strávil jsem nad tím videem mnoho hodin a podle mého je to dobrý mix tak nějak všeho.


Načítám data ...
Nahoru