Podcast o remake přináší nové informace

Sekce: Gothic Remake / Vydáno: 23.7.2023 10:39 / Autor: Pangur / Trvalý odkaz
Vývojový tým Gothic: Remake začal vydávat podcast. První díl vyšel na konci května a předevčírem byl zveřejněn díl druhý. Podcast dává fanouškům náhled do vývoje remaku a zodpovídá některé časté dotazy. Podcast je v angličtině a na Gothicz.net přinášíme souhrn informací z právě vydané druhé epizody.



Našimi průvodci jsou Kai Rosenkranz (soundtrack a sound design, také figuruje hodně v PR) a Reinhard Pollice (Šéf Alkimia Interactive, herního studia pracujícího na remaku). Jako host se k nim dnes připojil i Javi Untoria, jeden z hlavních designerů hry.

Odhalili nám jejich způsob vývoje hry. Sestavili seznam věcí, které do Gothicu patří a které nepatří, a podle něj se řídí při veškerém rozhodování na tom, jak hra bude vypadat a jak se bude hrát. Pokud narazí na nějaký kontroverznější nápad, na který jim tento systém nestačí, poslední slovo má Reinhard jakožto vedoucí týmu.

Hlavní 3 koncepty na kterých bude remake založen jsou:

1 - Hráč si může vybrat, jak bude hrát. Budeme mít k dispozici různé styly hraní a volnou ruku ohledně voleb.

2 - Svět musí být na živu. Svět bude stvořen tak, aby nebyl jen na koukání, ale dalo se s ním interagovat všemi možnými způsoby.

3 - Imerze aneb vžití se do světa a naší role. Nebudeme zaplaveni povinnými návody, chtějí hráče odměňovat za jejich objevování a zkoumání světa. Začátek kvůli tomu bude těžší, ale tak už to v Gothicu chodí.

Javi Untoria rád hraje hry, takže když vidí, že nějaká vyřešila nějakou mechaniku nebo problém velmi chytře, tak uvažuje, jestli by se něco takového nehodilo i do remaku.

Nyní to šťavnaté, tedy informace přímo o remaku, které byly odhaleny.

Mike Hoge tvořil původní Gothic s myšlenkou, aby hráč viděl postup a sílu své postavy i bez sledování statistik a čísel. S touhle myšlenkou remake tým souhlasí a chce ji ve hře zachovat. Hrdina bude mít jiné držení zbraní a jiné možnosti boje v závislosti na tom, jak jsou jeho schopnosti pokročilé. Samotné posilování vlastností a dovedností hrdiny a i získávání lepších předmětů chtějí vývojáři lépe vyvážit, zejména zmínili ekonomiku hry, aby hráč neměl příliš mnoho magické rudy příliš brzy ve hře. Tohle pilují obzvláště zhruba ve střední fázi hry.

Pohráli si hodně s osvětlením a atmosférou, aby to nevypadalo jako v teaseru. Chtějí vytvořit temný svět, např ve Starém táboře chtějí nastolit takovou hnědou, prašnou atmosféru, zároveň ovšem prý zachovají všechny původní barvy, které si s ním pojíme.

Uživatelské rozhraní bude více jako v originále. Minimalistické a žádná pauza při otevření inventáře, zároveň při jeho brouzdání uvidíme naše okolí, takže nebude zakrývat celou obrazovku, i přes tato omezení ovšem má inventář zobrazovat všechny potřebné údaje.

Chtěli použít původní dabing a zvukové soubory, to by jim ovšem znemožnilo jakékoliv změny nebo rozšíření. Takže, kde to půjde, budou spolupracovat s původními dabéry, ale zbytek bude nový.

Hodně pracují na NPC rutinách, chtějí, aby každá postava měla několik činností, které za den vystřídá, díky čemuž bude působit věrohodněji.

Kovařina bude mít několik fází jako v G1 a budeme moci kovat více druhů zbraní.

Helmy a štíty se v remaku neobjeví. Chtějí, aby byl boj v kolonii přímý a krvavý, štít jim pro toto přišel příliš defensivní a pro gothic styl boje s ním moc statický. Bude to tedy i tímto odpovídat originálu.

Budeme moci vytvářet šípy. Vývojáři chtějí, aby všechny možné materiály, co v kolonii nasbíráme byly k něčemu užitečné.

Stealh mechaniky chtějí rozšířit. Zmínili při tom funkci z původní hry, která umožňovala vlézt do sudu, ačkoli to ve hře nemělo žádný účel. Jelikož jim to přišlo na Gothic až příliš komické, pravděpodobně tato možnost v remake nebude. Nejspíš pro schování v sudu nenašli žádné herní využití. Upravili také kapsářství a páčení truhel.

Jako novinka také půjde šplhat po některých zdech. Poslouží to tomu, aby byl svět více vertikální a bude to odměna pro hráče co rádi prozkoumávají svět. Zdá se, že novinek má být více, ale nechtějí nám odhalit vše naráz.

Zdá se, že Snaf a vaření celkově nám nabídne více než v originále.

Arénu zvětšili a rozšířili její úlohu ve Starém táboře, vejde se do ní nyní mnohem více diváků a bojovníků, dokonce se na boj rádi podívají i rudobaroni. Nebude tam jen boj jeden na jednoho, ale budou se tam utkávat válečníci z celé kolonie a rudobaroni by prý rádi viděli i nějaké nebezpečná monstra. Aréna nám poskytne mnohem více obsahu a úkolů než v originále.

Úkolů bude více celkově, chtějí vedlejšáky zaplnit místa v příběhu, kde byla hra moc lineární, zejména po druhé kapitole originální hry.

Upraví také některé hlavní úkoly, aby se zbavili logických chybek v příběhu, které tam 20 let straší. V budoucích epizodách podcastu se potkáme s členy týmu, co pracují přímo na příběhu a dozvíme se o tomto více.

To je z této epizody podcastu vše, od času 17:39 si můžeme poslechnout ukázku nové noční hudby pro Starý tábor.

Další nové informace o remake se v komunitě napjatě očekávají za měsíc, kdy se v německém Kolíně na Rýnem bude konat herní veletrh Gamescom.

Načítám data ...
Nahoru