Cover art k Remake odhaluje Gorna, Lestera, Miltena a skřety

Sekce: Gothic Remake / Vydáno: 23.3.2024 10:06 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Když před týdnem bylo výročí vydání Gothic 1 (23 let), zmínil THQ Nordic, že se chystá nějaké odhalení ohledně Remaku.

Tím odhalením je titulární artwork Gothic Remake. Za starých časů bychom napsali, že se jedná o obal krabice se hrou, nicméně dnešní době vládne digitální distribuce, takže zůstaname u označení cover artwork. Případně se tento motiv může objevit na plakátech či jiných promo materiálech.

THQ Nordic píše:

Artwork zachycuje ducha originálu a přidává detaily a věrnost každému jeho aspektu. V tom se vyobrazuje náš k přístup k celému Remaku.

Na obrázku můžete vidět čtyři hlavní přátele Bezejmenného hrdiny - Gorna, Lestera, Miltena a Diega. V pozadí jsou hordy skřetů - posledních neporažených nepřátel království Myrtana!


Artwork si můžete prohlédnout níže, verzi ve vysokém rozlišení najdete zde (5MB).



Rozbor


Artwork odhaluje množství detailů a komunita na nich nenechala nit suchou. Na THQN discord kanálu a na fórech probíhá živá diskuse. Fanoušci původního Gothica samozřejmě srovnávají nové se starým, vývojáři jsou tak trochu v nelehké pozici. V následujícím textu budeme pro srovnání odkazovat na cover artwork k původnímu Gothic 1.

Zásadní novinky, které cover artwork přináší, jsou:
- Odhalení vzhledu Gorna
- Odhalení vzhledu Lestera
- Odhalení vzhledu Miltena
- Odhalení vzhledu skřetů

Diegův vzhled byl odhalen již dříve - psali jsme zde.

THQN na discordu potvrdil, že postavy a skřeti na obrázku reprezentují ingame grafiku. To znamená, že v aktuální verzi hry vypadají čtyři přátelé a skřeti přesně takhle.

Zaměřme se tedy na jednotlivé postavy.



Gorn
Na obrázku vypadá méně muskulaturní, než jak si jej většina představuje. Toto je jedna z nejčastějších zpětných vazeb od komunity. THQN potvrdil, že Gorn má na sobě středně těžkou zbroj žoldáka.

Lester
- Nemá potetovanou tvář. THQN odpovídá, že důvod se dozvíme ve hře.
- Nosí templářskou zbroj. Komunita spekuluje, zda Lester ve hře postoupí z novice na templáře. THQN reaguje: "Uvidíme ve hře." Prozrazovat novinky samozřejmě příliš nechtějí.
- Drží meč oběma rukama. Meč vypadá spíše jako krátký jednoruční, takže držení oběma rukama svádí k dojmu, že Lester s mečem neumí příliš zacházet. Ostatně ani meč k Lesterovi příliš nepatří. Ve hře byl vyzbrojen palcátem. Nicméně meč drží bojovník, jenž reprezentuje Lestera, i na cover artworku originálního G1.

Milten je v komunitě hodnocen vesměs pozitivně a i já se přidávám - líbí se mi jeho zpracování. Róba Ohně vypadá ve srovnání s originálem dobře.

Diego
Jeho podobu již známe z dřívějška, cover art v tom nepřínáší významné změny. V komunitě se objevily poznámky ohledně fyzikálních nepřesností ve zobrazení jeho luku. Tedy v pozici, kdy má Diego nataženou tětivu luku, by tělo luku mělo být více ohnuté. Tětiva u luku není elastická, energie vystřelenému šípu je předána díky tomu, že tělo luku zafunguje laicky řečeno jako pružina. V pozici na artworku by Diegův šíp patrně vůbec nevyletěl :). Každopádně, úplně stejný problém existuje i na cover artworku k originálnímu Gothic 1.

Skřeti jako hlavní nepřítel hry též budí rozpaky. Objevují se názory, že vypadají jako z Pána prstenů, či s Warcrafu. To jsou subjektivní dojmy, podle mě bude důležité, jaký dojem budou dělat ve finální hře. Nicméně, je to právě u skřetů, kde artwork pokulhává. Všímaví čtenáři zaregistrovali, že modely skřetů jsou na artworku duplikovány. Stejný skřet ve stejné pozici je v obrázku nakopírován několikrát, modely jsou i zrcadleny mezi pravou a levou stranou obrázku (více na tomto obrázku, který připravil Don Esteban z worldofgothic.de). Kromě toho další technický nedostatek v grafice můžete vidět přímo u levého (a pravého) okraje. Zdá se, že tam grafik nedopatřením zkombinoval dva překrývající se modely skřetů.

Další poznatky a zajímavosti:

Na obrázku jsou vidět různé meče a zbraně. Některé svým tvarem nápadně připomínají zbraně z původní hry.

Na obou stranách skály, na níž stojí čtyři hrdinové, leží mrtví bojovníci. Lépe je to vidět zde na zesvětleném artworku.

THQN také zmínili, že do vydání hry se vizuál ještě dá změnit. Je ovšem ve hvězdách, zda vývojový tým zpětná vazba od komunity opravdu k něčemu přiměje.
Načítám data ...
Nahoru