Mike Hoge přednáší o tvorbě série Gothic

Sekce: Série Gothic / Vydáno: 20.3.2024 14:25 / Autor: El Kamil / Trvalý odkaz
Velmi zajímavý materiál pro fanoušky série Gothic se tento týden objevil na Internetu. Mike Hoge, jeden z ústředních tvůrců série Gothic, přijal pozvání do Varšavy na akci MeetUp65: Storytelling Conference (více zde). Na konferenci se zájemci o kariéru ve videoherním, filmovém či knižním průmyslu mohli zúčastnit workshopů a vyslechnout si přednášky od profesionálů v oboru.

Z akce byl pořízen záznam, a tak si i vy můžete Mikeovo vystoupení pustit na YouTube (v angličtině, 45 min přednáška, 25 min dotazy).

Mike mluví zejména o tvorbě prvního Gothica. Zmiňuje základní myšlenku, kterou bylo vytvořit 3D RPG hru s živoucím herním světem, který by hráč mohl svobodně zkoumat. To byla v době na přelomu milénia velká novinka. Zmiňuje detaily tvorby příběhu, magickou bariéru, Spáče a jeho roli napříč kapitolami, volbu táborů a jejich motivace, frakcí a další aspekty vývoje hry.

Mike zmiňuje, že Gothic 1 byl ve vývoji až příliš dlouhou dobu a ke konci museli tvůrci výrazně zredukovat obsah. To je jeden z důvodů, proč Gothic 1 nabírá po košaté první kapitole velmi lineární spád. Po Gothic 1 studio začalo pracovat na Gothic 2, který byl dokončen během 11 měsíců. Pak začaly práce na datadisku Noc Havrana a zároveň část týmu začala vývoj Gothic 3. Mike zmiňuje, že toto rozdělení přineslo problémy do vývoje třetího dílu, který se pak dostal do situace, kdy se jej tehdejší vydavatel JoWooD rozhodl vydat za každou cenu.

Ačkoli Mike není součástí vývojářského týmu Gothic Remake, zmínil, že studio Alkimia Interactive letos navštívil:

Byl jsem v Barceloně asi tak dva měsíce zpátky. Viděl jsem tu hru (Remake, pozn red), vypadala dobře, líbil se mi design herního světa. Ještě pořád na některých věcech dělají a bude záviset, jak to nakonec všechno vyjde.


Pokud vás zajímá více o tvorbě série Gothic, mrkněte sem do sekce Série Gothic, kde najdete sérii rozhovorů s vývojáři na různá témata vývoje hry.

Videozáznam Mikeovy prezentace:

Načítám data ...
Nahoru